sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Novice Novo mesto

Predstavitev principov Vzgoje za življenje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.09.2015 05:54

V Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto se trudijo obiskovalcem popestriti enoličen vsakdan. Danes tako pripravljajo strokovno predavanje Nitai Deranja - Predstavitev principov Vzgoje za življenje.

V Sloveniji se ponovno mudi Nitai Deranja. Leta 1972 je ustanovil prvo šolo po načelih Vzgoje za življenje in od takrat v različnih šolah po teh principih poučeval, ravnateljeval in vodil številna izobraževanja za učitelje. Od leta 2000 je direktor mednarodnega združenja Education for Life International, ki združuje šole in izobraževalne centre Vzgoje za življenje po celem svetu (Amerika, Evropa, Indija).

Je tudi avtor različnih knjig in pripomočkov za poučevanje in vzgojo (npr. The Art of Joyful Education, Journey to the Heart of Nature, For Goodness' Sake: Supporting Children & Teens in Discovering Life's Highest Values, EFL Life Skills Booklets series).

V okviru njegovega obiska Inštitut za celostno vzgojo in izobraževanje otrok Lila, Ljubljana organizira predavanja in izobraževanja, ki jih bo vodil g. Deranja.

Predavanje, ki bo danes ob 18.00 potekalo v Trdinovi čitalnici Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto bo potekalo v angleškem jeziku, za prevod pa bo poskrbela prevajalka Tina Rutar Leban.