Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

Predstavljena idejna zasnova Športnega parka v Loki v Črnomlju

Piše: R.K./STA

Čas objave:
15.02.2022 11:20

Včeraj so predstavili izdelane idejne zasnove športnega parka pri SŠ Črnomelj, v katerega se bo umestilo atraktivno in privlačno sodobno športno opremo za otroke in mladino.

Na območju pri novem otroškem vrtcu, teniških igriščih in srednji šoli v črnomaljski Loki namerava tamkajšnja občina urediti medgeneracijski športno-družabni park, v katerem načrtujejo tudi učilnice na prostem. Novomeško podjetje Acer je že pripravilo predlog dveh ureditvenih inačic, ki so ga na črnomaljski občini spletno predstavili v ponedeljek.

Občina se je za sofinanciranje prvega ureditvenega dela, ki obsega izgradnjo kolesarskega parka, konec preteklega leta prijavila na razpis Fundacije za šport. Ker gre pri nadaljevanju urejanja parka še za osnutke, pa naložbe v celoti še ne morajo ovrednotiti, je ob predstavitvi povedal črnomaljski župan Andrej Kavšek.

Gre sicer za športno-rekreacijski park, ki bi ga radi namenili čim večjemu naboru občanov vseh generacij, je še pojasnil.

Jože Migalič z oddelka za družbene dejavnosti črnomaljske občinske uprave je dejal, da zamisel o omenjenem parku podpira tudi pristojno ministrstvo, in da si od tega obetajo določeno sofinanciranje ter pomoč pri izvedbi. Naložbo so sicer razdelili na več delov, prvo fazo oz. gradnjo omenjenega kolesarskega parka pa naj bi po zagotovitvi financiranja začeli predvidoma letos, je napovedal.

Prostorska načrtovalka iz podjetja Acer Suzana Simič je povedala, da gre sicer še za predlog zamisli za ureditev območja medgeneracijskega sestajanja, ki so ga razdelili na več t. i. programskih točk.

Med temi je navedla večnamensko ploščad oz. nekakšen amfiteater ob srednji šoli, površine, namenjene otrokom, dijakom in drugim obiskovalcem ter športni dejavnosti.

Omenjene točke oz. ureditve bi se prekrivale ali prehajale druga v drugo. Predvideli so tudi dodatno ozelenitev parka in zasaditev drevja. Da bi se lažje uskladili z naročnikom in občani, pa so pripravili dve inačici omenjene ureditve, je dodala.

Simičeva je še opozorila, da bi pri navedenem predlogu še ne gre za dokončno stanje, saj bodo o o njem še razpravljali in ga, če bo treba, tudi prilagajali.