bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Novice Ljubljana/Metlika

Predstavniki vlade v ponedeljek zaradi arbitraže še v Belo krajino

Piše: STA

Čas objave:
14.12.2017 12:09

Predstavniki slovenske vlade bodo po obiskih torkovem in sredinem obisku Pomurja in Obale prihodnji ponedeljek obiskali še Belo krajino.

Tamkajšnjim prebivalcem bodo v Metliki pojasnili, kako lahko izkoristijo pravice po novi zakonodaji, ki jo je Slovenija sprejela za uresničitev arbitražne odločitve o meji s Hrvaško.

Vladna delegacija pod vodstvom generalne sekretarke vlade Lilijane Kozlovič je nov krog obiskov pri prebivalcih ob meji s Hrvaško začela v torek. Najprej so obiskali prebivalce Lendave in Razkrižja, nato pa v sredo še ribiče in prebivalce ob meji na Obali.

Predstavniki vlade prebivalcem, ki jih arbitražna razsodba neposredno zadeva, pojasnjujejo, kako naj izvršujejo svoje pravice, ki so jih dobili z novimi zakoni za implementacijo arbitražne odločitve. Gre za paket štirih zakonov, ki jih je državni zbor sprejel novembra - zakon o evidentiranju državne meje med Slovenijo in Hrvaško, zakonu o zemljiški knjigi, zakonu o morskem ribištvu ter t. i. interventni zakon, ki jih je Slovenija lahko sprejela samostojno, brez sodelovanja Hrvaške.

Slovenija mora v skladu z arbitražnim sporazumom zakonodajo ustrezno prilagoditi do 29. decembra, ko se izteče polletni rok za pripravo vsega potrebnega za uveljavitev arbitražne razsodbe.