jasmina kandorfer Dobra karma

"Ljudi testiramo in uporabljamo intuicijo," je ...

Igor Kojić, Severina Svet24.si

Severina s tem zaprla usta dvomljivcem

20191025_150340 Reporter.si

Primer iz Celja: Kako ravnati, da v domu ...

koronavirus, slovenija Svet24.si

V torek 39 na novo okuženih, umrli sta dve osebi

sircelj Necenzurirano

Največje "luknje" v megu zakonu

4 Igor Jelen Iggy - foto osebni album Odkrito.si

»Zadnje tri tedne ni bilo nikakršnih opozoril«

delovna-akcija, družina-ržen Njena.si

Luksuz in revščina: So Rženovi pretentali POP TV?

Novice Novo mesto

Prejeli zlati ISSO certifikat razvojne odličnosti

Piše: MO Novo mesto/STA

Čas objave:
12.02.2020 10:35

Mestna občina Novo mesto je v sklopu konference Zlati kamen prejela zlati ISSO certifikat razvojne odličnosti. Certifikat je posledica uvrstitve v zgornjo tretjino vseh slovenskih občin, ki ponujajo prebivalcem kakovostno raven življenja in jih odlikuje solidna in uravnotežena stopnja doseženega razvoja.

Indeks ISSO je sestavljen iz večjega števila kazalnikov, izvedenih iz statističnih, finančnih in gospodarskih podatkov o občini. Meri doseženo stopnjo razvitosti občine. Spremlja demografska gibanja, učinkovitost delovanja občine, dinamiko gospodarskega razvoja, stanje na trgu dela in na področju izobrazbe, življenjski standard, stopnjo socialne kohezije in stopnjo okoljske osveščenosti v občini. Indeks se postopno razvija in vključuje vse več aspektov.

Po tem, ko je Mestna občina Novo mesto lani prejela nagrado Zlati kamen za razvojno najprodornejšo občino, se bo letos s tem nazivom ponašala Idrija.  Za regijske zmagovalke so včeraj poleg občine Idrija, ki je zmagala v zahodni Sloveniji, razglasili še občino Trbovlje v osrednji in jugovzhodni Sloveniji, občino Krško v regiji od Koroške do Posavja, občino Maribor pa v vzhodni Sloveniji.