900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

Prejeli zlati ISSO certifikat razvojne odličnosti

Piše: MO Novo mesto/STA

Čas objave:
12.02.2020 10:35

Mestna občina Novo mesto je v sklopu konference Zlati kamen prejela zlati ISSO certifikat razvojne odličnosti. Certifikat je posledica uvrstitve v zgornjo tretjino vseh slovenskih občin, ki ponujajo prebivalcem kakovostno raven življenja in jih odlikuje solidna in uravnotežena stopnja doseženega razvoja.

Indeks ISSO je sestavljen iz večjega števila kazalnikov, izvedenih iz statističnih, finančnih in gospodarskih podatkov o občini. Meri doseženo stopnjo razvitosti občine. Spremlja demografska gibanja, učinkovitost delovanja občine, dinamiko gospodarskega razvoja, stanje na trgu dela in na področju izobrazbe, življenjski standard, stopnjo socialne kohezije in stopnjo okoljske osveščenosti v občini. Indeks se postopno razvija in vključuje vse več aspektov.

Po tem, ko je Mestna občina Novo mesto lani prejela nagrado Zlati kamen za razvojno najprodornejšo občino, se bo letos s tem nazivom ponašala Idrija.  Za regijske zmagovalke so včeraj poleg občine Idrija, ki je zmagala v zahodni Sloveniji, razglasili še občino Trbovlje v osrednji in jugovzhodni Sloveniji, občino Krško v regiji od Koroške do Posavja, občino Maribor pa v vzhodni Sloveniji.