Königs Wusterhausen Svet24.si

Panični oče zaradi covidnega potrdila sredi ...

nina1 Svet24.si

Zibelka je pripravljena, hiša v Zibiki se še ...

jernej tozon 1 Svet24.si

Jernej Tozon na pustolovskih počitnicah

tanja frantar igor zabret-sta Reporter.si

Ko je bivša Dimnikova žena izvedela, da bomo ...

iza-login Necenzurirano

Tudi kralj banan financira Janševo televizijo

mass, gležnarji Njena.si

Navdušili vas bodo ti topli in lepi čevlji!

peter prevc domen cene 21 dj Ekipa24.si

Peter Prevc le RAZKRIL svojo veliko SKRIVNOST, ...

Novice Brežice/Drnovo

Prenova dolenjske avtoceste med Drnovim in Brežicami

Piše: STA

Čas objave:
13.06.2020 08:01

Na odseku dolenjske avtoceste med Drnovim in Brežicami so stekla pripravljalna dela za preplastitev 7,7 kilometra cestišča. Predvidoma v ponedeljek pa bodo polovico avtoceste proti Obrežju zaprli za promet in tega preusmerili na njeno drugo polovico, kjer bo v obe smeri vožnje urejen enopasovno.

Po podatkih Darsa bodo navedena prenovitvena dela skupaj z davkom stala nekaj več kot 5,79 milijona evrov. Celotno prenovo omenjenega odseka naj bi končali v približno dveh mesecih. Izvajalec je novomeško podjetje CGP.

V nadaljevanju prenove bodo zaprli drugo polovico avtocestnega odseka v smeri proti Ljubljani in promet takrat preusmerili na že prenovljeno cestišče. Počivališče Grič, ki leži na omenjenem odseku, bo med avtocestno prenovo obratovalo, odprti bodo ostali tudi vsi bližnji avtocestni priključki.

Preplastitev omenjenega cestišča je sicer potrebna zaradi okrepitve prometne varnosti in podaljšanja življenjske dobe avtocestne voziščne konstrukcije. Gradbena dela obsegajo odstranitev in zamenjavo delov neustrezne voziščne konstrukcije, izvedbo lokalnih sanacij, ureditev bankin in prenovo talnih označb, so pojasnili na Darsu.

Na Policijski upravi Novo mesto so ocenili, da je med prenovo ob morebitni zgostitvi prometa pričakovati določene manjše zastoje. Dodali so še, da sicer te dni še ni toliko prometa, kot ga je med običajnimi poletnimi sezonami.