sasa1 Svet24.si

Saša Krajnc: Nisem človek z oklepom!

vodna tromba, Halkidiki Svet24.si

VIDEO: Panika na grški plaži, kopalce ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

boxer oklepnik rheinmetall defense Reporter.si

Razmetavanje z milijoni: Slovenija kupuje ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Josip Tratnjak Njena.si

Ljubezen na vasi: Josip nima sreče

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

Novice

Prenova šole na Otočcu poteka po načrtih

Piše: R.K.

Čas objave:
12.05.2021 09:44

Prenova Osnovne šole Otočec, ki poteka po načrtih in bo v svojih prostorih od jeseni dalje imela tudi novi vrtec, bo predvidoma zaključena do predvidenega roka.

Razveseljiva pa je tudi novica, da je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport odobrilo sofinanciranje šole in vrtca v vrednosti nekaj več kot 1.200.000 evrov. Vrednost investicije gradbenih del in opreme sicer zanaša nekaj več kot 2.500.000 evrov.

V Osnovni šoli Otočec se bodo tako že jeseni razveselili urejenih prostorov otroškega vrtca z večnamenskim prostorom - športno igralnico, tremi igralnicami s sanitarnimi prostori, prostori za zaposlene ter servisnimi prostori v kletni etaži, v pritličju in nadstropju pa prostorov osnovne šole, pri čemer bodo pridobili šest učilnic, nove kabinete, prostore za strokovne delavce in sanitarije. Iz hodnika v nadstropju bodo vodile stopnice do podstrešja, ki v kasnejši fazi omogoča ureditev mansardnih prostorov knjižnice. Investitor bo v sklopu investicije vgradil osebno dvigalo, dodatno dvigalo za premostitev višinske razlike med dvema nivojema v pritličju, ter z rekonstrukcijo dela stavbe izvedel nivojske povezave v vse etaže obstoječega objekta, tako da bo zagotovljen neoviran dostop gibalno oviranim osebam v vse etaže.

Po besedah župana Gregorja Macedonija dela, ki jih izvaja podjetje TGH d.o.o. iz Črnomlja, potekajo po načrtih: »Uspešno pridobljena sredstva na razpisu MIZŠ so spodbudna potrditev proaktivnega pristopa Mestne občine Novo mesto pri načrtovanju in izvedbi projekta, pri čemer je višina odobrenih sredstev prijetno presenečenje. Veseli smo, da je objekt že pod streho. Prizadevali si bomo, da bo za novo šolsko leto vse nared za sprejem učencev v šolo in otrok v nove prostore vrtca, na zadnji seji občinskega sveta pa smo sledili mnenju krajanov Otočca, s čimer bo novozgrajeni vrtec deloval v okviru osnovne šole.«