ukrajinski vojak Svet24.si

Na Putinovi televiziji spregovoril o ruskem ...

balkon Svet24.si

Mlada družina iz okolice Celja bi zaradi napake ...

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

DRU20220509_6ZZ4410 Reporter.si

Reporter se mi včasih zdi celo boljši od Mladine...

arlington police Ekipa24.si

Policija brez milosti do Luke Dončića! Poglejte,...

2hajdi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Hajdi eksperiment spremenil...

luka doncic Ekipa24.si

Srbi so Luki Dončiću pripisali, da igra kot ...

Novice

Prenovili bodo atletski stadion

Piše: R.K.

Čas objave:
20.01.2022 10:41

V Brežicah načrtujejo prenovo atletskega stadiona za nadaljnji razvoj atletike v občini in v regiji.

Župan Občine Brežice Ivan Molan se je sestal s predsednikom Atletske zveze Slovenije Romanom Dobnikarjem in predstavniki Atletskega kluba Brežice. Pogovori so potekali o nadaljnjem razvoju atletike kot pomembne športne panoge v občini Brežice in v regiji Posavje. Župan Ivan Molan je prisotne na sestanku seznanil z načrti občine, da obnovi atletski stadion v Brežicah. Projekt, za katerega je občina že pridobila gradbeno dovoljenje, je uvrščen v 2. branje predloga Proračuna Občine Brežice za leto 2022. V kolikor bodo občinski svetniki proračun potrdili, se bo 1. faza obnove začela že jeseni 2022 in bo dokončana do pomladi 2023.

Kot je dejal župan Ivan Molan, so na sestanku ugotovili, da je bilo v brežiški občini v preteklih letih na področju športne infrastrukture veliko narejenega, pred leti je bil urejen tudi t. i. atletska pokrita dvorana - balon, kjer lahko atleti trenirajo v zimskem času. Župan Ivan Molan je dejal, da je projekt obnove atletskega stadiona v Brežicah umeščen v predlog Proračuna Občine Brežice za leto 2022. Pogovori s predsednikom Atletske zveze Slovenije so potekali tudi o zagotavljanju podpore občini pri kandidiranju za sredstva za sofinanciranje obnove atletskega stadiona, ki je ocenjena na približno 1,3 milijona evrov.

Atletski stadion Brežice je na lokaciji poleg objekta Strokovno izobraževalnega centra Brežice in obsega 17.711 m in je namenjen vadbi vseh atletskih disciplin. Atletski stadion je bil zgrajen in predan v uporabo leta 1999. V letu 2019 so bile obnovljene sanitarije na stadionu ter urejeno odvodnjavanje meteornih voda na vhodu na stadion. V letu 2020 je bila izdelana projektna dokumentacija za celovito obnovo stadiona. 1. faza obnove atletskega stadiona obsega sanacijo polytana, drenažnega asfalta, kanalizacijo, zamenjavo robnikov, metališč, prestavitev obstoječih skladiščnih kontejnerjev in nabavo opreme za atletiko.

Ob tej priložnosti je župan Ivan Molan prejel knjigo Sledi odličnosti - 100 let slovenske atletike, s katero je Atletska zveza Slovenije zaokrožila aktivnosti povezane s 100-letnico slovenske atletike. Gre za pregled atletskega razvoja in dosežkov, opremljen z naborom izjemnih fotografij, ki predstavlja pomemben prispevek k slovenski športni zgodovini.