pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Krško

Prenovljeni cesta Videm-Brestanica in komunalna infrastruktura

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.10.2016 12:15

Na levem bregu Save v Sotelskem v Občini Krško bodo popoldne oprli prenovljeno lokalno cesto Videm-Brestanica in pripadajoči kanalizacijski sistem z napeljavo širokopasovnih vodov. Za naložbo so skupaj odšteli približno 2,14 milijona evrov, ureditev kanalizacije je sodila še v okvir infrastrukturnega urejanja ob hidroelektrarni (HE) Krško.

Na občini so povedali, da so za prenovo in širitev ceste ter za ureditev zemeljskega usada odšteli 340.000 evrov, hidravlična ureditev vodovoda na odseku čistilna naprava Brestanica-HE Krško pa jih je stala dodatnih 300.000 evrov.

Za gradnjo kanalizacije in priključkov za stanovalce Sotelskega ter druga dela, ki so jih med zadnjimi izvedli v okviru infrastrukturnih del ob HE Krško, pa je zanje zadolženo krško javno podjetje Infra odštelo nekaj več kot poldrugi milijon evrov, so pojasnili.

Po podatkih krške občine so pri prenovi stare lokalne ceste Videm-Sotelsko-Brestanica nad železnico na levem bregu Save to razširili na dveh najbolj ozkih odsekih, hkrati so razširili dva prepusta in z novim opornim zidom sanirali omenjeni zemeljski usad.

Na navedenem območju so uredili tudi vodovodni sistem, napeljavo za širokopasovne povezave in uredili priključek kolesarske poti, so še povedali na krški občini.

Iz podjetja Infra pa so sporočili, da so v okviru gradnje infrastrukturnih ureditev za HE Krško na območju med Brestanico in Krškim v zadnjih dveh letih razširili kanalizacijski sistem z možnostjo priključitve vseh bivalnih objektov v skupni dolžini tri kilometre.

Soinvestirali so rekonstrukcijo omenjene ceste in jo ob rekonstruiranih strugah potokov Zahoč ter Sremič razširili. Zgradili so tudi vode za široko pasovno povezavo med Brestanico in Krškim ter dve poti med savskim obrežjem in zalednim območjem s podhodom krške obvoznice in železniške proge.

Z izgradnjo navedenih infrastrukturnih ureditev pa so izpolnili obveznosti, ki so jih predvideli v koncesijski pogodbi za izkoriščanje energetskega potenciala spodnje Save v zvezi z gradnjo ureditev lokalne infrastrukture ob gradnji verige HE na spodnji Savi, so še zapisali v Infri.