rtv slovenija Svet24.si

Trije favoriti za generalnega direktorja RTV ...

osumljeni kd Svet24.si

To je moški, ki je bil nasilen na celjski ...

1684402516-frghtsjk-38-1684402407596 Necenzurirano

Lobisti Vzajemne trkajo na vrata poslancev

20230605-01244576 Reporter.si

Neokusno: Premier Golob županom svetoval, naj ...

doncic dragic Ekipa24.si

Konec je! Zlati kapetan razblinil vse dvome, teh ...

zala-pungeršič Njena.si

Zala: Preplavila so me res močna čustva sreče

superliga Ekipa24.si

Še en nož v hrbet superligi! Veliki načrti se ...

Novice Žužemberk

FOTO: Prešerno proslavili praznik

Piše: R.K.

Čas objave:
08.02.2018 08:36

V telovadnici OŠ Žužemberk je bila včeraj, na predvečer slovenskega kulturnega praznika, prireditev, na kateri so se s pesmijo, plesom in igro predstavili ter se s ponosom poklonili našemu najpomembnejšemu slovenskemu pesniku Francetu Prešernu.

V programu so sodelovali učenci OŠ Žužemberk, mladi plesalci in plesalke Plesnega studia Novo mesto in Baletnega društva Labod in glasbeniki šole Maje Tajnšek. Slavnostna govornica žlahtnega večera je bila Ifigenija Simonović, vsestransko ustvarjalna samostojna kulturna delavka, pesnica, esejistka, prevajalka, lončarka in poslikovalka uporabnih predmetov ter predsednica slovenskega združenja pisateljev, pesnikov in publicistov. Gostja je poudarila širši pomen Prešernovih pesmi v kulturi za identiteto slovenskega naroda. Številne zbrane je pozdravila tudi ravnateljica Mira Kovač in najboljšim učencem na literarno-likovnem natečaju »Živalske podobe« podelila nagrade.
Prijetno kulturno obarvan večer je z odprtjem razstave »Reliefi in kolaži« obogatil tudi likovni pedagog ter ustvarjalec Branko Šuster. Avtor se je predstavil s številnimi najpomembnejšimi deli, ki nastajajo na njegovi dolgoletni ustvarjalni poti. Razstavo, ki bo odprta vse do 23. februarja, je na pot pospremila Maja Mlakar. V tem času bo mala dvorana postala galerija v kateri bodo učenci opazovali in interpretirali eksponate, spoznavali nove tehnike in tudi ustvarjali.