pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Dobova

Preuredili sprejemni center v Dobovi

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
13.11.2015 16:11

V preurejenem sprejemnem centru v Dobovi bo odslej lažje vzdrževati higieno, lažje bo tudi delo humanitarnih organizacij, je v današnji izjavi za medije povedal koordinator reševalnih služb na območju sprejemnega centra Brežice Janez Melanšek. Komandir brežiških policistov Sandi Hervol pa je ocenil, da je sodelovanje s hrvaško stranjo zdaj dobro.

(FOTO: STA)

V sprejemnem centru za begunce v Dobovi so v četrtek zvečer namreč končali njegovo preurejanje in pripravo na zimske razmere. Z asfaltno prevleko so preplastili 4000 kvadratnih metrov njegovega osrednjega dela, uredili šotorišče s približno 3000 kvadratnimi metri, v šotorih so namestili lesene pode in uredili ogrevanje z vpihavanjem toplega zraka.

Komandir brežiške policijske postaje in vodja sprejemnega centra v Dobovi Sandi Hervol je v današnji izjavi za javnost povedal, da je center namenjen sprejemu prebežnikov in ne njihovemu daljšemu bivanju. V dobovskem centru jih namreč zadržijo le nekaj in ne več kot 12 ur ter jih ob sprostitvi zmogljivosti pošljejo naprej.

Center sicer obsega 7000 kvadratnih metrov, njegova zmogljivost pa je približno 2000 prebežnikov.

V center jih z avtobusi pripeljejo z mejnega prehoda za mednarodni železniški promet Dobova oz. pripeljejo tiste, ki jih zaradi omejenih zmogljivosti tam ne morejo popisati. Hkrati s popisom jih v centru oskrbijo z vsem potrebnim.

Po besedah Melanška bodo lahko v centru po preureditvi lažje vzdrževali higieno in opravljali drugo vzdrževanje. Prebežnikom so omogočili tudi umivanje in zimskemu času primerne pogoje.

Sicer je v centru dnevno zaposlenih do 140 ljudi, v njegovo delo pa bodo v ponedeljek vključili tudi delavce, zaposlene preko javnih del, je še povedal Melanšek.