mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

Pri Bobič Yacht Interior zaposlujejo, štipendirajo, omogočajo vajeništvo

Piše: R.K.

Čas objave:
02.03.2021 00:01

Podjetje Bobič Yacht Interior d.o.o. je družinsko podjetje z bogato tradicijo izdelave luksuznega pohištva, ki ga je davnega leta 1960 ustanovil g. Jože Bobič starejši. Družinsko tradicijo pod vodstvom sina Jožeta nadaljuje že tretja generacija.

Danes je v podjetju zaposlenih približno 70 delavcev, pretežno lesarske stroke. Glavna proizvodna dejavnost je izdelava prestižnega pohištva za super jahte, zasebne rezidence in luksuzne hotele. V moderno opremljenih proizvodnih prostorih delo poteka v eni izmeni. Oddelek tehnološke priprave in razvoja skrbi, da delo v oddelkih strojne in finalne obdelave ter montaže poteka kar se da nemoteno. Zaradi razvojne naravnanost, poleg osnovnih materialov, kot so najrazličnejši furnirji in specialne vodoodporne vezane plošče, v procesu proizvodnje vse bolj stopajo v ospredje posebni, za mizarsko stroko netipični materiali. V proizvodnji tako med drugim uporabljajo tudi negorljive panele na osnovi steklenih vlaken, kompozitne materiale, lahke aluminijaste plošče ter izredno lahke plošče posebnih materialov s sredico iz satovja.

bobič-yacht-interior, vajeništvo
Bobič Yacht Interior omogoča vajeništvo
R.K.


Da bi podjetje preživelo in se obdržalo na trgu toliko časa, so bila potrebna nenehna vlaganja v posodobitve strojne opreme in izobraževanje zaposlenih.


Kmalu je postalo jasno, da bo podjetje brez izobraženih in usposobljenih zaposlenih težko sledilo najvišjim kakovostnim standardom na trgu. V ta namen se je podjetje povezalo z izobraževalnimi ustanovami in aktivno sodelovalo pri pripravi programov za izobraževanje zaposlenih, študentov, dijakov in vajencev.

bobič-yacht-interior, vajeništvo
Bobič Yacht Interior omogoča vajeništvo
R.K.


V podjetju so ponosni, da že vrsto let omogočajo opravljanje praktičnega usposabljanja velikemu številu vajencev, dijakov in študentov. Učenci praktičnega usposabljanja imajo pod vodstvom mentorjev možnost, da se seznanijo s širokim spektrom delovnih procesov, preizkusijo svoje spretnosti pri delu z najmodernejšimi stroji in najdejo področje dela, ki jih najbolj veseli. Še posebej pa so v podjetju ponosni na svoje vajence, ki kot golobradi mladeniči prihajajo v podjetje, po treh letih pa nadaljujejo s šolanjem za tehnike polni znanja in izkušenj. Večina praktikantov po zaključenem šolanju v podjetju najde tudi svojo prvo zaposlitev.

bobič-yacht-interior, vajeništvo
Bobič Yacht Interior omogoča vajeništvo
R.K.


Navkljub nevšečnostim z virusom COVID 19 v podjetju (ob upoštevanju vseh priporočil) nemoteno izvajajo vsa praktična usposabljanja.


Za študijsko leto 2021/22 v podjetju razpisujejo več vajeniških mest ter štipendije za dijake in študente vseh smeri lesarske stroke. Več o razpisu najdete na https://bobic.eu/sl/jobs/ in v video vsebinah https://bobic.eu/sl/video/.