urska jerala 1 Dobra karma

Stevardesa z zasebnih jaht bogatašev: javnost tja...

2_alfi nipič Svet24.si

Velika čast za Alfija Nipiča - dobil bo svoj ...

uefa ceferin Reporter.si

Novi obrazi: Čeferin bi najbolj prepričal ...

zdravko počivalšek Svet24.si

Počivalšek svojo zvestobo do Janše izkazuje ...

neonacisti, protesti Necenzurirano

Sova na sledi neonacistom med "rumenimi jopiči"

lopez ločitev Odkrito.si

Benniffer - Novo nadaljevanje? Vrnitev sanjskega ...

Tanja Žagar Njena.si

Noseča Tanja Žagar rada ziba

Novice

Pri Bobič Yacht Interior zaposlujejo, štipendirajo, omogočajo vajeništvo

Piše: R.K.

Čas objave:
02.03.2021 00:01

Podjetje Bobič Yacht Interior d.o.o. je družinsko podjetje z bogato tradicijo izdelave luksuznega pohištva, ki ga je davnega leta 1960 ustanovil g. Jože Bobič starejši. Družinsko tradicijo pod vodstvom sina Jožeta nadaljuje že tretja generacija.

Danes je v podjetju zaposlenih približno 70 delavcev, pretežno lesarske stroke. Glavna proizvodna dejavnost je izdelava prestižnega pohištva za super jahte, zasebne rezidence in luksuzne hotele. V moderno opremljenih proizvodnih prostorih delo poteka v eni izmeni. Oddelek tehnološke priprave in razvoja skrbi, da delo v oddelkih strojne in finalne obdelave ter montaže poteka kar se da nemoteno. Zaradi razvojne naravnanost, poleg osnovnih materialov, kot so najrazličnejši furnirji in specialne vodoodporne vezane plošče, v procesu proizvodnje vse bolj stopajo v ospredje posebni, za mizarsko stroko netipični materiali. V proizvodnji tako med drugim uporabljajo tudi negorljive panele na osnovi steklenih vlaken, kompozitne materiale, lahke aluminijaste plošče ter izredno lahke plošče posebnih materialov s sredico iz satovja.

bobič-yacht-interior, vajeništvo
Bobič Yacht Interior omogoča vajeništvo
R.K.


Da bi podjetje preživelo in se obdržalo na trgu toliko časa, so bila potrebna nenehna vlaganja v posodobitve strojne opreme in izobraževanje zaposlenih.


Kmalu je postalo jasno, da bo podjetje brez izobraženih in usposobljenih zaposlenih težko sledilo najvišjim kakovostnim standardom na trgu. V ta namen se je podjetje povezalo z izobraževalnimi ustanovami in aktivno sodelovalo pri pripravi programov za izobraževanje zaposlenih, študentov, dijakov in vajencev.

bobič-yacht-interior, vajeništvo
Bobič Yacht Interior omogoča vajeništvo
R.K.


V podjetju so ponosni, da že vrsto let omogočajo opravljanje praktičnega usposabljanja velikemu številu vajencev, dijakov in študentov. Učenci praktičnega usposabljanja imajo pod vodstvom mentorjev možnost, da se seznanijo s širokim spektrom delovnih procesov, preizkusijo svoje spretnosti pri delu z najmodernejšimi stroji in najdejo področje dela, ki jih najbolj veseli. Še posebej pa so v podjetju ponosni na svoje vajence, ki kot golobradi mladeniči prihajajo v podjetje, po treh letih pa nadaljujejo s šolanjem za tehnike polni znanja in izkušenj. Večina praktikantov po zaključenem šolanju v podjetju najde tudi svojo prvo zaposlitev.

bobič-yacht-interior, vajeništvo
Bobič Yacht Interior omogoča vajeništvo
R.K.


Navkljub nevšečnostim z virusom COVID 19 v podjetju (ob upoštevanju vseh priporočil) nemoteno izvajajo vsa praktična usposabljanja.


Za študijsko leto 2021/22 v podjetju razpisujejo več vajeniških mest ter štipendije za dijake in študente vseh smeri lesarske stroke. Več o razpisu najdete na https://bobic.eu/sl/jobs/ in v video vsebinah https://bobic.eu/sl/video/.