ales hojs bobo6 Svet24.si

Aleš Hojs pomotoma objavil zasebno sporočilo: ...

elektrika (1) Svet24.si

Ste pripravljeni na večdnevni električni mrk?

čaj, pitje čaja Svet24.si

Čaji, ki preženejo nespečnost, prehlad, ...

janez jansa ek Reporter.si

Zakaj Janša ne pove, kaj zameri evropskima ...

Dikaucic-interpel Necenzurirano

Vladavina lopovov #kolumna

Par_1 Njena.si

Kmetija: Aljažev odziv na Linine razgaljene ...

ronaldo pink Ekipa24.si

Prosila Ronalda in DOBILA! Ameriška zvezdnica ...

Novice Podgrad/Brežice

Pri Podgradu in Brežicah izsledili prevoznika migrantov

Piše: PU Novo mesto/STA

Čas objave:
29.07.2019 14:10

Policija je v minulih dneh izsledila prevoznika migrantov, ki sta vsak v svojem osebnem avtomobilu prevažala po štiri ilegalne migrante. V noči na soboto so policisti v Brežicah tako ustavili 43-letnega voznika osebnega avtomobila slovenskih registrskih oznak, primorski policisti pa so v nedeljo zjutraj ustavili 26-letnega Pakistanca.

43-letnik se kljub znakom policistov ni ustavil, pač pa je s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo. Policisti so zapeljali za njim in ga izsledili na enem izmed parkirnih prostorov v Brežicah. Med postopkom so ugotovili, da moški v avtomobilu prevaža štiri državljane Pakistana in državljana Bangladeša, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo, so danes sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Moškemu so odvzeli prostost s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Kazenska ovadba čaka tudi 26-letnega državljana Pakistana z urejenim statusom v Italiji, ki so ga policisti v nedeljo zjutraj ustavili v Podgradu. V osebnem avtomobilu so namreč prijeli tudi štiri nezakonite migrante, in sicer enega Afganistanca in tri državljane Bangladeša, ki bodo vrnjeni na Hrvaško, so sporočili s koprske policijske uprave.