ribi Dobra karma

Kaj nam prinaša prehod Sonca v astrološko ...

1_isaac palma otrok Svet24.si

Isaac Palma: "V Sloveniji otroke vzgajate bolj ...

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

zmago jelinčič Svet24.si

Sodišče zavrnilo Jelinčičevo tožbo! Zmago je ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

Novice Podgrad/Brežice

Pri Podgradu in Brežicah izsledili prevoznika migrantov

Piše: PU Novo mesto/STA

Čas objave:
29.07.2019 14:10

Policija je v minulih dneh izsledila prevoznika migrantov, ki sta vsak v svojem osebnem avtomobilu prevažala po štiri ilegalne migrante. V noči na soboto so policisti v Brežicah tako ustavili 43-letnega voznika osebnega avtomobila slovenskih registrskih oznak, primorski policisti pa so v nedeljo zjutraj ustavili 26-letnega Pakistanca.

43-letnik se kljub znakom policistov ni ustavil, pač pa je s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo. Policisti so zapeljali za njim in ga izsledili na enem izmed parkirnih prostorov v Brežicah. Med postopkom so ugotovili, da moški v avtomobilu prevaža štiri državljane Pakistana in državljana Bangladeša, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo, so danes sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Moškemu so odvzeli prostost s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Kazenska ovadba čaka tudi 26-letnega državljana Pakistana z urejenim statusom v Italiji, ki so ga policisti v nedeljo zjutraj ustavili v Podgradu. V osebnem avtomobilu so namreč prijeli tudi štiri nezakonite migrante, in sicer enega Afganistanca in tri državljane Bangladeša, ki bodo vrnjeni na Hrvaško, so sporočili s koprske policijske uprave.