jansa logar predsedniske volitve Svet24.si

Kako je poraz prenesel Janez Janša?

rtv carl foto MJP Svet24.si

Eugenija Carl se je zahvalila Vidi za pomoč

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

doncic dallas Ekipa24.si

Tega si ne zasluži! Bizaren konec tekme za ...

veronika strnad Njena.si

Srce slovenske pevke pripada bodočemu zdravniku

nemcija Ekipa24.si

Novi bojkot Nemcev v Katarju! Poglejte, kaj so ...

Novice Novo mesto

FOTO: Pri Rajkovih po enem letu

Piše: OZRK Novo mesto, N.R.

Čas objave:
03.07.2019 11:30

Konec avgusta 2018 je Območno združenje Rdečega križa Novo mesto, s pomočjo dobrih ljudi zaključilo humanitarno akcijo Pomagajmo družini Rajk. Imeli so 150 dobrosrčnih donatorjev in v vrednosti 50.000 evrov obnovili hišo.

Hiša Rajkovih z novo fasado.jpg
Hiša Rajkovih z novo fasado
Foto: OZRK NM

Akcija je obrodila sadove, saj je videti, da so Rajkovi na novo zaživeli. Junija so poskrbeli za fasado, z novomeškega Rdečega križa, pa so jim prejšnji teden pomagali pri čiščenju. 

Z Rajkovimi ohranjajo stike, občasno nudijo tudi praktično pomoč pri vzdrževanju hiše in groba. Veseli so, da je hiša od znotraj še vedno taka, kot je bila po obnovi, saj mama Alenka skrbi za red in čistočo v hiši, sinova Mitja in Matej pa urejata okolico.

Kuhinja.jpg
Kuhinja
Foto: OZRK NM

Družina je junija letos uspešno poskrbela za novo fasado, mladi udeleženci tabora Moč humanosti, predstavniki Kreativnih z OZ RKS Novo mesto in prostovoljci pa so v četrtek, 27. junija 2019, zavihali rokave in pomagali pri čiščenju hiše in okolice. Vsem iskrena hvala za opravljena dela.

Družina Rajk je ena izmed uspešnih humanitarnih zgodb, ki jih pišejo na Rdečem križu. Primerni bivanjski pogoji prispevajo k temu, da življenje tlakuje lepši vsakdanjik.

Eden od sadov te akcije je tudi donacija mobilne hiške Adrie doma omenjenemu območnemu združenju.

V današnjem sporočilu za javnost so zapisali še: "Dobra dela so kot lepa jesen, ki bogato obrodi. Hvala še enkrat, da ste soustvarjali to humanitarno zgodbo."