Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

AVDIO: Prihaja Bajkafest

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
08.05.2018 13:30

Letos bo to že 3.Bajkafest, ki ga organizira gorsko kolesarsko društvo Bajka iz Novega mesta. Ljubitelji gorskega kolesarjenja ga že komaj čakajo!

V sklopu Bajkafesta bo gorsko kolesarski rekreativni MTB maraton na 33 km dolgi progi s startom in ciljem na igrišču pri Kmetijski šoli Grm v Novem mestu in z višinsko razliko 800 metrov. Potekal bo večinoma po gozdnih in poteh in makadamu, del proge pa bo tudi po asfaltnih cestah ob normalnem prometu. Za varnost bo poskrbljeno, udeležence pa bodo ob celotni progi usmerjali redarji.

Tako kot v preteklosti, bo tudi tokratni Bajkafest zagotovo privabil vse generacije ljubiteljev gorskega kolesarjenja. Ne gre za zahtevno traso, zato je predsednik društva Bajka - Jože Zupančič prepričan, da jo bodo z lahkoto premagali vsi udeleženci. Vodila bo po Novem mestu in širši okoli, udeleženci pa bodo vozili za zabavo, saj, kot pravi Zupančič, ura ne bo njihov gospodar, bo pa vsak dobil spominsko medaljo.

Na maratonu tako lahko sodelujejo vsi kolesarji, ki jih veseli organizirano rekreativno kolesarjenje v skupinah in se čutijo sposobni prevoziti 33 km dolgo progo. Otroci, mlajši od 18 let, se maratona lahko udeležijo le v spremstvu staršev oziroma polnoletne osebe. Čelada in ostala zaščitna oprema je obvezna za vse udeležence.

Sicer pa letošnji Festival gorskega kolesarstva, ki se bo s prijavami in prevzemom startnega kartončka v soboto, 12.maja, začel ob 09.30 na igrišču pri Kmetijski šoli Grm, poleg maratona rekreativcev ponuja tudi zanimiv spremljevalni program. V ospredju bo sejemski del, v katerem bodo sodelovali lokalni ponudniki koles in kolesarske opreme, poskrbljeno pa bo tudi za otroški animacijski program. Otroci se bodo pod vodstvom animatorke lahko zabavali, starši pa v miru uživali v druženju. Organiziran bo tudi voden ogled živali na posestvu Kmetijske šole Grm, pripravljajo različne športne delavnice, zaključek pa bo na tako imenovanem »družinskem partiju« z vodenim programom in z glasbo v pokriti dvorani. Na prireditvi bodo žrebali tudi nagrade sponzorjev.

Sicer pa smo se o sobotnem 3. Bajkafestu podrobneje pogovarjali tudi v oddaji S Krko naokoli, v kateri smo gostili predsednika organizacijskega odbora, Jožeta Zupančiča.

Oddaja S Krko naokoli - o 3. Bajkafestu