Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Ljubljana

Prihaja dež z nevihtami, potem pa spet vročinski val

Piše: R.K.

Čas objave:
04.07.2021 17:28

V noči na ponedeljek nas bo prešla vremenska fronta, ki bo zajela vso državo in s seboj prinaša dež. Potem pa bo spet vse topleje, že v torek čez 30 stopinj Celzija, od srede dalje pa 35 stopinj Celzija. Nov teden torej prinaša nov vročinski val.

Ponoči bo dež z nevihtami od zahoda zajel vso Slovenijo. Ponekod bodo tudi močnejši nalivi. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju okoli 19 stopinj Celzija.
Jutri zjutraj ali zgodaj dopoldne bodo padavine ponehale in od zahoda se bo zjasnilo. Čez dan bo možna še kakšna manjša ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 28,
na Primorskem do 30 stopinj Celzija.


Obeti: V torek in sredo bo sončno in vroče

Vročina naj bi predvidoma vsaj malo popustila ob koncu tedna. Tako kot ob zadnjem vročinskem valu, je tudi tokrat mogoče, da bo na skrajnem vzhodu, med drugim v Posavju in Beli krajini, še za nekaj stopinj topleje kot drugod po državi.

Vremenska slika: Nad osrednjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka. Hladna fronta se čez zahodno Evropo pomika nad Alpe in bo predvidoma v noči na ponedeljek vplivala na vreme pri nas. S šibkim zahodnikom k nam doteka topel in postopno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Popoldne bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma nevihte. Ponoči bo dež z nevihtami od zahoda prehodno zajel vse sosednje pokrajine.