evrovizija, švica Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemski izključena iz finala Evrovizije 2024

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Novo mesto

Prihaja pestro in ognjeno dogajanje na Glavnem trgu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.07.2015 17:00

V Novo mesto prihaja Rudi Potepuški. Festival uličnega gledališča bo v sodelovanju z Ano Desetnico popestril Glavni trg, natančneje, teraso pred kavarno GOGA. Spremenili jo bodo v mestno dnevno sobo z zofami in kotički za branje. Glavni trg bo zaprt za promet.

Delavnici, predstave, koncert

V četrtek, 2.7.2015 ob 20.00 začnejo s predstavo za odrasle Klovnovski Cabaret, sledi ognjeni spektakel Sparkle: Kreaktiv.

V petek, 3.7.2015 ob 10.00 začnejo s Cirkokrogom, delavnico cirkuških veščin za otroke in Vintič tetkami. Kreativne tetke bodo čuvale otroke, z njimi ustvarjale in se sprehodile po mestu. Sprehod pa ne bo navaden sprehod. Otroci bodo spoznavali mestne zgodbe, starši pa bodo imeli nekaj uric zase.

Nadaljujejo s 14 predstavi za otroke vseh starosti.


V soboto ob 20.00 bo premierni dogodek Zgode na dvoru. Navdih za predstavo je delo Slavka Preglja Zgode na dvoru kralja Janeza.

Končajo pa ob 21.00 s koncertom Nece Falk, Jerka Novaka in Mira Novaka: Maček Muri in Muca Maca.

Celoten program je na naši spletni strani. Vstopnine ni.


Poletne noči Novega mesta

Poletje je čas za druženje na terasi pred knjigarno Goga. V mestni dnevni sobi bodo gostili glasbenike, pisatelje, pohodnike, kolesarje, prevajalce, umetnike. V tišini mesta, ob zvenu besed in dobre pijače, bodo obeležili tudi častitljivo 650. obletnico ustanovitve Novega mesta. Začenjajo z uličnim gledališčem, festivalom Rudi Potepuški, končujejo pa z rojstnim dnem založbe Goga in Kreslinovimi Malimi bogovi. Festivalu vračajo njegov prvotni pomen – praznovanje in druženje.

Novomeški poletni večeri: od 9. 7. do 29. 8. 2015 na terasi pred knjigarno Goga. Vstopnine ni.


Četrtek, 9. julij, ob 20:00

Ukoreninjeni v Dolenjsko: Jožef Lap in Tomaž Koniclja (moderator)
Pogovorni večer

“Prijazen, gostoljuben, s pristnim človeškim odnosom do soljudi,” so najpogostejše besede, ki so jih Novomeščani izrekali o Jožefu Lapu, enem najpomembnejših proštov mesta. V Novem mestu je deloval 38 najboljših let, o čemer piše tudi Franci Koncilja v knjigi Ukoreninjeni v Dolenjsko. Pečat je mestu vtisnil tudi s svojimi velikimi obnovitvenimi deli na proštiji, Cerkvi sv. Nikolaja, ob praznovanju 500-letnice kolegiatnega kapitlja. Prošt Lap je bil odlikovan z naslovom častnega meščana Novega mesta, prejel je tudi občinski grb za 20-letno vodenje Župnijske Karitas Novo mesto.


Sobota, 11. julij, od 17:00 do 00:00
Zaključek akcije Grem domov v Novo mesto

Koncert in festival piva

Novomeški študentje se bodo ponovno, tokrat že desetič, iz treh univerzitetnih središč odpravili domov kar peš. Na cilju jih bo pričakala Karavana domačih pivovarn. Pogumne in vztrajne bomo sprejeli in počastili z zaključno glasbeno prireditvijo na Glavnem trgu. Vsem obiskovalcem bodo na voljo degustacije vrhunskih piv od 17:00 naprej, ob 20:00 bo Generacija Rudolfovo pričarala novomeško vzdušje, ob 22:00 pa bo nastopila hrvaška skupina Jinx, ki bo potešila še tako zahtevne glasbene okuse.


Četrtek, 16. julij, ob 20:00
Samo smeh nas lahko reši: Miha Mazzini in Samo Rugelj (moderator)

Pogovorni večer

Knjiga Samo smeh nas lahko reši vsebuje izbor kolumn, ki jih je Miha Mazzini objavljal na portalu Planet Siol.net med leti 2012 in 2014. Z avtorjem se bo o smehu, reševanju, pisanju in kolumnah pogovarjal Samo Rugelj, avtor, kolumnist in naj založnik letošnjega leta. »Miha Mazzini Slovencem postavlja ogledalo, s katerim nas sili, da o sebi vedno znova razmislimo na nov način ter se skušamo spremeniti. Na bolje seveda,« je zapisal Samo Rugelj o knjigi kolumn. Kako kolumne in kolumnisti odsevajo stanje, dvigujejo tlak in zrcalijo Slovenijo?