Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice

Prihajajoči adventni čas v brežiški knjižnici

Piše: R.K.

Čas objave:
29.11.2022 10:52

Zadnji četrtek v mesecu grudnu 2022 so v Knjižnici Brežice pripravili delavnico Prihajajoči adventni čas. Advent ali adventni čas je čas pričakovanj pred prazniki.

Delavnica je v knjižnico privabila različne generacije, ki so s skupnimi močmi ustvarjale zanimive izdelke. Po uvodnem delu nas je gospa Marjana popeljala v svet aranžiranja na osnovi naravnih, predhodno nabranih in pripravljenih materialov, kot so ciprese, omele, storži, deščice, bršljan … Nato so začeli z ustvarjanjem, mentorica pa je bila z nasveti vseskozi v pomoč pri ustvarjanju.

Rezanje, lepljenje, ovijanje, krašenje in druge tehnike so prinesle vidne rezultate, nastajali so izdelki, ki bodo v bližajočih dneh krasili zunanjost in notranjost naših bivalnih prostorov. Po končanem ustvarjanju so izdelke poslikali.

Želja vseh nas, ki so bili prisotni na ustvarjalnici, pa je bila, da se prihodnji advent ponovno snidemo. Do tedaj se bomo srečevali med knjižničnimi policami, na katerih lahko najdete tudi gradivo na temo okraševanja in izdelave božičnega okrasja.