mia skrbinac, miša molk Svet24.si

Miša Molk in Mia Skrbinac: intervju, ki nas je ...

Princ Charles Svet24.si

Odstavili kraljico Elizabeto II.

nočno delo2 Svet24.si

Mame majhnih otrok lahko zavrnejo nočno delo

zan jansa trstenjakova sds pl Reporter.si

Družinsko podjetje Janeza Janše: sin Žan ...

rok snežič Necenzurirano

Policija, KPK & Co., se boste lotili Snežiča in ...

Tara Zupančič Odkrito.si

Tara Zupančič - raznežila sledilce

doncic Ekipa24.si

Navijači BESNI! Prizori iz DALLASA šokirajo, ne ...

Novice Ljubljana

Prihod hladne fronte ponoči prinaša močnejše nevihte

Piše: STA

Čas objave:
16.08.2021 12:54

Agencija RS za okolje (Arso) opozarja, da se približuje izrazita hladna fronta. V noči na torek bodo lahko nastajale močnejše nevihte, ki bodo krajevno prinašale poleg udarov strel tudi močne sunke vetra, kratkotrajne močne nalive in ponekod tudi točo. Na agenciji za varnost prometa v takšnih razmerah svetujejo voznikom defenzivno vožnjo.

Ker se obetajo močni sunki vetra, močni nalivi, tudi toča, na Agenciji za varnost prometa svetujejo voznikom, da če že morajo na pot, naj vozijo zbrano, trezno, strpno, umirjeno in spoštujejo prometne predpise. Na cesti namreč odločajo stotinke sekunde, so zapisali na Twitterju.

Arso pa je na Twitterju dodal, da ob pojavu neviht obstaja zvečer in ponoči tudi verjetnost za naraščanje posameznih hudourniških vodotokov in odvajanja zalednih voda predvsem na območju severozahodne, osrednje in severovzhodne Slovenije.

Obeta pa se tudi ohladitev morja. V nedeljo se je morje na merilnem mestu Arsa v Kopru ogrelo do 29,1 stopinje Celzija, na Debelem Rtiču pa do 28,7 stopinje. Na Arsu napovedujejo, da bo morje danes še zelo toplo, v prihodnjih dneh pa bo šibka burja premešala zgornje plasti, posledično se bo temperatura znižala za nekaj stopinj Celzija.