Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Ljubljana

Prihod hladne fronte ponoči prinaša močnejše nevihte

Piše: STA

Čas objave:
16.08.2021 12:54

Agencija RS za okolje (Arso) opozarja, da se približuje izrazita hladna fronta. V noči na torek bodo lahko nastajale močnejše nevihte, ki bodo krajevno prinašale poleg udarov strel tudi močne sunke vetra, kratkotrajne močne nalive in ponekod tudi točo. Na agenciji za varnost prometa v takšnih razmerah svetujejo voznikom defenzivno vožnjo.

Ker se obetajo močni sunki vetra, močni nalivi, tudi toča, na Agenciji za varnost prometa svetujejo voznikom, da če že morajo na pot, naj vozijo zbrano, trezno, strpno, umirjeno in spoštujejo prometne predpise. Na cesti namreč odločajo stotinke sekunde, so zapisali na Twitterju.

Arso pa je na Twitterju dodal, da ob pojavu neviht obstaja zvečer in ponoči tudi verjetnost za naraščanje posameznih hudourniških vodotokov in odvajanja zalednih voda predvsem na območju severozahodne, osrednje in severovzhodne Slovenije.

Obeta pa se tudi ohladitev morja. V nedeljo se je morje na merilnem mestu Arsa v Kopru ogrelo do 29,1 stopinje Celzija, na Debelem Rtiču pa do 28,7 stopinje. Na Arsu napovedujejo, da bo morje danes še zelo toplo, v prihodnjih dneh pa bo šibka burja premešala zgornje plasti, posledično se bo temperatura znižala za nekaj stopinj Celzija.