1_10_300_posvetlit Svet24.si

Jan Plestenjak mu je podaril 3000 evrov vredno ...

Mladen Grdović Svet24.si

VIDEO: Mladen Grdović v Marezigah omagal na odru

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

polwe20220513133644__DAX8337 Reporter.si

V SDS ni več nikogar, ki bi sprožil razpravo o ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Zakonci v eksperimentu ne nosijo svojih oblačil

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Novice Ljubljana

Prihod hladne fronte ponoči prinaša močnejše nevihte

Piše: STA

Čas objave:
16.08.2021 12:54

Agencija RS za okolje (Arso) opozarja, da se približuje izrazita hladna fronta. V noči na torek bodo lahko nastajale močnejše nevihte, ki bodo krajevno prinašale poleg udarov strel tudi močne sunke vetra, kratkotrajne močne nalive in ponekod tudi točo. Na agenciji za varnost prometa v takšnih razmerah svetujejo voznikom defenzivno vožnjo.

Ker se obetajo močni sunki vetra, močni nalivi, tudi toča, na Agenciji za varnost prometa svetujejo voznikom, da če že morajo na pot, naj vozijo zbrano, trezno, strpno, umirjeno in spoštujejo prometne predpise. Na cesti namreč odločajo stotinke sekunde, so zapisali na Twitterju.

Arso pa je na Twitterju dodal, da ob pojavu neviht obstaja zvečer in ponoči tudi verjetnost za naraščanje posameznih hudourniških vodotokov in odvajanja zalednih voda predvsem na območju severozahodne, osrednje in severovzhodne Slovenije.

Obeta pa se tudi ohladitev morja. V nedeljo se je morje na merilnem mestu Arsa v Kopru ogrelo do 29,1 stopinje Celzija, na Debelem Rtiču pa do 28,7 stopinje. Na Arsu napovedujejo, da bo morje danes še zelo toplo, v prihodnjih dneh pa bo šibka burja premešala zgornje plasti, posledično se bo temperatura znižala za nekaj stopinj Celzija.