Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

Do 20. oktobra možnost prijave škode po letošnji pozebi

Piše: STA

Čas objave:
08.10.2021 08:43

Mestna občina Novo mesto na podlagi sklepa Uprave RS za zaščito in reševanje zbira vloge oškodovancev, katerih kmetijska zemljišča je aprila prizadela pozeba.

Morebitni oškodovanci bodo vloge za prijavo škode prejeli na dom in jih, če bodo to želeli, izpolnjene predali občini. Vloge morajo oddati do vključno 20. oktobra. Občina bo prejete vloge v presojo predala Agenciji RS za kmetijske trge in razvoj podeželja. Oškodovance bodo o statusu vlog obvestili do konca aprila prihodnje leto.


Oškodovanci z območja Mestne občine Novo mesto naj izpolnjene in podpisane obrazce skupaj z dokazili občini pošljejo po pošti. Lahko jih tudi osebno oddajo na novomeški občini na Seidlovi cesti 1.

Morebitni oškodovanci naj sicer v obrazce, ki jih bodo prejeli na dom, vpišejo podatke o odstotku poškodovanosti posamezne kulture in priložijo dokazila oz. fotografije, cenilne liste zavarovalnic in podobno. V primeru sklenjenega zavarovanja kmetijske proizvodnje naj priložijo kopijo zavarovalne police in, če ga imajo, tudi dokazilo o izplačilu zavarovalnine.