Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

Robert E Crimo III Svet24.si

Strelec načrtoval še en napad

Viktor-Vrecar-2021-e1611911492595 Necenzurirano

Prihaja energetska kriza, uprava HSE pa želi ...

tonin cigler kralj horvat nsi bobo Reporter.si

Janševa peta kolona: ti ljudje so razlog, da se ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič padel! Slovenec je bil žrtev ...

sabina-mlakar Njena.si

Bitka Sabine Mlakar: Rak se je razširil po vsem ...

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

Novice

Prijazni in gostoljubni bizeljski župnik Vlado Leskovar praznoval Abrahama

Piše: R.K.

Čas objave:
17.05.2022 12:49

Pred 21 leti je službo župnika na Bizeljskem prevzel Vlado Leskovar, ki je takrat prinesel svež veter in se priljubil krajanom.

S svojim nevsiljivim načinom podajanja vsebin je pritegnil marsikoga, obudil nekatere pozabljene prireditve, vrata cerkve pa odprl tudi za številne koncerte domačih zborov in glasbenikov od drugod. Danes svojo duhovniško službo poleg Župnije Bizeljsko, opravlja tudi v Župniji Kapele.

Včeraj je praznoval Abrahama. Krajani Bizeljskega in Kapel so mu ob jubileju pripravili presenečenje in ga po večerni maši v velikem številu pričakali pred cerkvijo na Bizeljskem, kjer so mu zapeli pevci Cerkvenega pevskega zbora Bizeljsko, Moški pevski zbor Kapele, za vzdušje pa je poskrbel tudi Pihalni orkester Kapele, ki se mu je župnik Vlado ob koncu tudi pridružil in se preizkusil na činelah.Ker imajo krajani Bizeljskega in Kapel svojega župnika res radi in si želijo, da bi še dolgo služboval pri njih, so mu za darilo kupili dve električni kolesi ( s hudomušno opombo, da ima venomer enega na voljo, če se slučajno kateri pokvari ) z željo, da bi ohranil zdravje in kondicijo. Darila je bil izjemno vesel in kolesi takoj blagoslovil, da bodo varno služili namenu.

Programu je sledilo prijetno druženje ob različnih dobrotah, ki so jih pripravile pridne roke domačih gospodinj.