ribi Dobra karma

Kaj nam prinaša prehod Sonca v astrološko ...

1_isaac palma otrok Svet24.si

Isaac Palma: "V Sloveniji otroke vzgajate bolj ...

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

zmago jelinčič Svet24.si

Sodišče zavrnilo Jelinčičevo tožbo! Zmago je ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

Novice Novo mesto

Princ sevdaha angelskega glasu v KC Janeza Trdine

Piše: KC Janeza Trdine

Čas objave:
29.08.2019 08:44

Božo Vrećo, bosanski glasbenik in umetnik, odličen interpret in avtor sevdalink, je eden najbolj zanimivih izvajalcev sevdaha nove dobe in nova zvezda svetovnih odrov glasb sveta.

Božo Vrećo, ki ga mnogi označujejo za novodobnega princa sevdaha angelskega glasu, je izjemen vokalist zavidljivih glasovnih višin, ki na pretanjen način sevdah nadgrajuje s prvinami jazza, bluesa in soula; z občasnimi plesnimi vložki, v katerih prikliče mistični ples vrtečih se dervišev, pa popolnoma prevzame občinstvo. Po poletni hrvaški turneji, med katero je med drugim koncertiral in navdušil v Puli in Splitu, in pred turnejama v Avstriji in Nemčiji (večina koncertov je že razprodana), se bo ta bosanski glasbenik in umetnik v petek, 30.8. predstavil občinstvu v Novem mestu.

božo-vrećo
Božo Vrećo
Božo Vrećo

Božo Vrećo je eden najslovitejših sodobnih pevcev in skladateljev tradicionalnega bosanskega sevdaha. Njegov »kastratski« glas, z razponom med liričnim sopranom in liričnim tenorjem, ki velja za božji dar, je pritegnil veliko medijsko pozornost tako na Balkanu kot tudi po svetu. Njegova zunanja podoba, ki jo opredeljuje žensko-moška dvojnost, odlično dopolnjuje glasbeno in umetniško izraznost. Umetnikove edinstvene a cappella poustvaritve otožnih in tragičnih ljubezenskih skladb se pojavljajo v gledaliških produkcijah in dokumentarcih. Celo New York Times omenja njegov »angelski« glas ter umetnika in njegovo delo šteje kot »sinonim za svobodo«. 

božo-vrećo
Božo Vrećo
Božo Vrećo


Božo v Kulturni center Janeza Trdine prihaja v družbi odličnih glasbenikov, s programom, ki zajema vse njegove studijske albume. Koncert je del cikla Muzika eklektika, ki ga sofinancira Ministrstvo za kulturo RS.