Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

Priskočili na pomoč družini

Piše: R.K.

Čas objave:
19.05.2022 13:16

Družini zaposlenega v Adrii Mobil, Martinu Meketu je konec marca dom uničil požar. Zagorelo je podstrešje, ogenj je uničil ostrešje, streho in celotno zgornje nadstropje, kjer je živela družina. Poleg Martina so v hiši živeli še njegova žena, dve hčeri in Martinova mama. Hiša ni bila zavarovana.

V podjetju Adria Mobil, so takoj organizirali zbiranje sredstev med sodelavci, zaposlenimi v tem podjetju in zbrali 3.450 eur. Poleg zbranega je samo podjetje, pod vodstvom generalne direktorice Sonje Gole, dodalo še enkrat tolikšni znesek preko Sklada za pomoč ljudem v stiski pri Območnem združenju RK Novo mesto za družino Meke.

Novomeški Rdeči križ je s pomočjo do sedaj zbranih sredstev od krajanov Gabrja, Brusnic, Rdečega križa Slovenije in krajevnih organizacij RK skupaj z današnjo donacijo pokril strošek za prekritje strehe, ostanek sredstev pa bo namenjen za druga nujna dela sanacije hiše.

Predstavniki podjetja Adria Mobil, Mojca Novak, Nataša Gole in tesna Martinova sodelavca so poudarili, da so ponosni, da delajo v takem podjetju, kjer je solidarnost in pomoč sodelavcem na prvem mestu. Take akcije so izpeljali že večkrat in vedno je odziv presenetljiv.

Martin Meke je bil ganjen in se je zahvalil predstavnikom podjetja in sodelavcem z mislijo, da mu je na ta način veliko lažje, ko vidi, da so ljudje pripravljeni pomagati, ko se človek znajde v stiski.