Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

Priznanja civilne zaščite PGD Leskovec, OZ Rdečega križa Krško, Ani Somrak in Zlatku Hlastanu

Piše: R.K.

Čas objave:
10.03.2022 13:41

Ob 1. marcu, prazniku pripadnikov Civilne zaščite, ki delujejo na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, skrbijo za učinkovito ukrepanje, rešujejo človeška življenja in premoženje ter preprečujejo usodne posledice za okolje, so na Upravi RS za zaščito in reševanje tradicionalno namenili priznanja posameznikom in društvom, ki so vidno prispevali na tem področju.

Med letošnjimi dobitniki priznanj so bili tudi posamezniki in društva, ki delujejo na območju mestne občine Krško. Danes jim je ob tem čestital in se jim zahvalil podžupan Mestne občine Krško in poveljnik štaba CZ MO Krško Vlado Grahovac s sodelavci ter jim priznanja tudi predal.

Najvišje priznanje - plaketo CZ kot priznanje za posebne zasluge in izjemne uspehe pri zaščiti in reševanju ljudi, živali, premoženja, kulturne dediščine ter varovanju okolja ob naravnih in drugih nesrečah je prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Leskovec pri Krškem (prevzel predsednik društva Borut Arh) ob 130-letnici delovanja.

Srebrni znak CZ sta kot priznanje za posebne zasluge in izjemen prispevek pri razvijanju in krepitvi varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami ter za izume in inovacije na tem področju prejela Območno združenje Rdečega križa Krško (v imenu OZ RK priznanje prevzela strokovna sodelavka Sara Vizler) na predlog Mestne občine Krško in Ana Somrak na predlog Gasilske zveze Slovenije.

Za hrabro in nesebično pomoč gasilcem pri odstranjevanju gorečega materiala ob uničujočem požaru sosedovega gospodarskega poslopja na Reštanju je na predlog poveljnika štaba CZ Mestne občine Krško bronasti znak CZ prejel Zlatko Hlastan.