petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Novice Novo mesto

Programersko tekmovanje na FIŠ-u

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.05.2016 12:07

V torek, 17. maja, bo ob svetovnem dnevu informacijske družbe na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu potekalo tekmovanje iz znanja programiranja za srednješolce.

Tekmovanja se bodo udeležili dijaki iz Šolskega centra Novo mesto, gimnazije Brežice, Šolskega centra Krško-Sevnica in Srednje šole Črnomelj. Organizatorji, Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu skupaj s Študentskim svetom FIŠ so prepričani, da bo tekmovanje dijakom koristilo kot preverjanje računalniškega znanja in jih motiviralo k nadgradnji le-tega, zato si želijo, da bi postalo vsakoletni dogodek. Med sponzorji, ki so omogočili dogodek, je tudi Radio Krka.

Poleg tekmovanja, bodo dijaki dan informacijske družbe obeležili tudi s testiranjem aplikacije Urbane mreže, ki jo je fakulteta razvila v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto ob 650. obletnici Novega mesta.

Vsi, ki jih zanima študij na FIŠ-u, so vabljeni na informativni dan, ki bo v četrtek, 19. maja, ob 17. uri v novih prostorih fakultete na Ljubljanski cesti 31a v Bršljinu.