zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Novice Brežice

Projekt za izboljšanje dostopnosti objektov

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
08.12.2015 16:50

Evropska komisija je Občini Brežice letos odobrila nekaj manj kot 620.000 evrov za projekt Občutite svobodo vode, s katerim nameravajo izboljšati pogoje na področju dostopnosti objektov.

S projektom, ki je v prvi vrsti namenjen invalidom, pa bi radi vzpostavili lažjo dostopnost do javne športne in namestitvene infrastrukture.

Z brežiške občine so po današnji novinarski konferenci sporočili, da s številnimi projektnimi dejavnostmi stremijo k temu, da bi postali občina, ki je prijazna do invalidov. Za omenjeni projekt, ki bo občanom brezplačne projektne dejavnosti zagotavljal do konca leta 2018, pa so si zagotovili štiri petine evropskega denarja.

Pomembno vlogo pri projektu ima tudi mednarodna predstavitev, preko katere bodo Evropo skušali opozoriti na brežiško ponudbo in tamkajšnje projektne pridobitve tudi turistično obarvati, so dodali.


Kot so dodali, je evropska komisija denarno do zdaj podprla več brežiških projektov. Po uspešno končanih dveh mednarodnih glasbenih delavnicah in projektu Šport za zdravo starost, pa nadaljujejo s projektom, ki so ga pri evropski komisiji kot edinega iz Slovenije izbrali med 17 iz vse EU.

Po podatkih akcijskega programa za invalide je med prebivalci EU več kot 15 odstotkov invalidov, medtem ko v Sloveniji njihov delež dosega približno 13 odstotkov.

Invalidi so tudi pomembna skupina, ki lahko enakovredno prispeva k razvoju družbe. Njihove zmogljivosti pa zaradi prenekaterih ovir in zmanjšane dostopnosti, na katero naletijo, še niso v celoti razvite, med drugim navaja omenjeni program.