požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Novice

Proračuna za leto 2022 ponovno niso sprejeli

Piše: R.K.

Čas objave:
31.01.2022 09:33

Občinski svet Občine Šentrupert se je v večnamenski dvorani gasilskega doma PGD Sv. Rok ponovno sešel na 22. redni seji v tem mandatu. Potrdil je vse predlagane točke na dnevnem redu, razen predloga odloka o proračunu za leto 2022.

Predlog proračuna za leto 2022, ki so ga šentruperski svetniki in svetnice obravnavali na zadnji seji, predvideva 5,3 milijona evrov prihodkov in 6,4 milijona evrov odhodkov, razliko pa bi občina pokrila s podpisom pogodbe o zadolževanju. Predloga občinski svet ni podprl. »Če občina nima proračuna, ni dobro za nikogar. Občinski svet je že v drugič zavrnil predlog proračuna za leto 2022. To je potrditev, da so aktivnosti za lokalne volitve v teku, in to zelo prezgodaj. Svetniki skupine Civilna iniciativa mislijo, da zavračanje proračuna škodi ugledu župana. S tem smo prizadeti vsi občani. Nekateri svetniki imajo dvojno merilo, ko se je leta 2011 občina zadolžila za dobre tri milijone evrov za štirioddelčni leseni vrtec so proračun sprejeli, zdaj pa za dober milijon evrov za rekonstrukcijo šestih odsekov cest in en pločnik se pa proračun zavrne. V desetih dneh bomo poskušali odgovoriti na predloge in pripombe občinskega sveta v upanju, da bo nato proračun vendarle sprejet. Zaradi nesprejetega proračuna bi namreč lahko izpadli iz nekaj aktualnih državnih razpisov. Cestna infrastruktura je potrebna prenove, vendar investicije v rekonstrukcijo cest ne bo v letu 2022. Glede na pripombe svetnikov razmišljamo tudi o umiku predloga za izgradnjo kanalizacije na Veseli Gori,« pojasnjuje župan Občine Šentrupert Andrej Martin Kostelec.

Ostali sklepi:
Občinski svet je včeraj med drugim sprejel odlok, s katerim si je Občina Šentrupert zagotovila predkupno pravico, kjer je to v interesu razvoja občine, spremenili so Odlok o kategorizaciji občinskih javnih cest in potrdili Odlok o oceni tržne vrednosti popolnih lastninskih pravic na nepremičninah za potrebe zgrajene ali načrtovane javne infrastrukture na območju občine Šentrupert.

Potrdili so tudi Odlok o pokopališkem redu v Občini Šentrupert in Odlok za podelitev koncesije za opravljanje obvezne gospodarske javne službe 24-urne dežurne pogrebne službe v Občini Šentrupert. Občinski svet se je seznanil še s primerjavo višine komunalnih prispevkov in programom oskrbe s pitno vodo, ki ga je pripravilo podjetje Dana d. o. o., pa tudi z letnem izvedbenim programom vzdrževanja kategoriziranih občinskih cest in zimske službe.

Občinski svet se je seznanil tudi z ekonomsko upravičenostjo posameznih variant severne obvoznice, in sicer za jugovzhodni odsek, ter z osnutkom projektne dokumentacije za komunalno opremljanje aglomeracije Vesela Gora.

Andrej Martin Kostelec po 22. redni seji in nesprejetju proračuna