dr nikola o Svet24.si

Priznan plastični kirurg s pištolo pretepal ...

Koper, sipine 1 Svet24.si

FOTO: Obisk ter pobiranje lupin polžev in školjk...

testiranje, test, denar, hitri test Necenzurirano

Hitre teste vam prodajajo po štirikratni ceni, ...

dubaj Reporter.si

Alarm na Fursu: slovenski bogataši denar pred ...

Gisele Bündchen, tom brady Ekipa24.si

Po Bradyjevi upokojitvi čakali odziv nekdanje ...

Jorg Zupan_foto Matic Bajželj_2 Njena.si

Jorg Zupan zapira svojo Michelinovo restavracijo

barcelona Ekipa24.si

Barcelona do zmage z goljufijo? Tekmec ogorčen, ...

Novice Ribnica

V Ribnici iščejo Prostofer prostovoljce

Piše: Občina Ribnica

Čas objave:
03.05.2021 07:07

Občina Ribnica se je v preteklem letu vključila v projekt PROSTOFER, ki temelji na prostovoljnosti in je namenjen boljši mobilnosti starejših. Hkrati pa povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, s starejšimi aktivnimi vozniki - prostoferji, ki pa po drugi strani radi priskočijo na pomoč.

Prostofer je namenjen vsem tistim starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nizke mesečne dohodke, pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Omogoča lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do javnih ustanov, trgovinskih centrov, obiskov prijateljev, zlasti v domovih za starejše, ipd.

Vozniki prostovoljci prevoze opravljajo od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00 uro. V Občini Ribnica je projekt dobro sprejet, prostoferji v povprečju tedensko izvedejo dva do tri prevoze.


Kdo pa je lahko prostofer?
Prostovoljni šofer je lahko vsak, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in je svojem prostem času pripravljen pomagati tistim, ki potrebujejo prevoze. Vendar pa so prostoferji v resnici veliko več kot zgolj prostovoljni vozniki – svojim sopotnikom nesebično pomagajo tudi, ko ti izstopajo iz avta: pri zdravniku jih pospremijo do čakalnice in počakajo nanje med pregledom, pomagajo nesti vrečke iz trgovine in jim priskočijo na pomoč pri vzpenjanju po stopnicah… To so ljudje z velikim srcem, ki jemljejo svojo humanost za samoumevno in častno dejanje.

Občina Ribnica vabi k sodelovanju dodatne prostovoljce – prostoferje.
Vozniki, ki želijo postati prostoferji, lahko to sporočijo na Občino Ribnica, kontaktna oseba je Zalka Gorše, pokličete lahko na telefonsko številko 01/837 20 28 ali pošljete elektronsko pošto na: zalka.gorse@ribnica.si. Vljudno vabijo vse, ki lahko del svojega prostega časa namenite drugim občanom in jim ponudite pomoč, ko jo nujno potrebujejo.