oranžna sonce Dobra karma

Tedenski horoskop: Sonce in Merkur bosta dajala ...

Jelena in Neda Svet24.si

FOTO: Neda Ukraden pozirala s svojo edinko

roki kocevje ne moze nam niko nista pl Reporter.si

Romske tolpe terorizirajo Kočevje: umori, kraje, ...

naslovna titova vozila1 Svet24.si

FOTO: Luksuzna vozila Josipa Broza Tita

POL299890221467 Necenzurirano

Bojan Požar le dobil plačilo za podporo vladi

Pixabay Menno de Jong 2 Odkrito.si

V ZDA se je začela "kečap" kriza

1sanjski moški tekmovalke Njena.si

Tekmovalke so mislile, da je sanjski moški Franko...

Novice Novo mesto

Prostovoljci, na pomoč!

Piše: Slovenska filantropija

Čas objave:
23.03.2020 17:45

Čas epidemije koronavirusa lahko močno zmanjša število kadra znotraj socialno varstvenih zavodov. V največji kadrovski stiski so domovi za starejše in posebni domovi.

Na Slovenski filantropiji in Skupnosti socialnih zavodov Slovenije ne želijo, da bi se zaradi koronavirusa zmanjšala kakovost oskrbe ljudi. Prostovoljsko delo ne predstavlja dolgoročne rešitve pomanjkanja kadra, ampak samo hitri »krizni« odziv. V skrbi za čim boljše zagotavljanje zdravja vseh vključenih, k prostovoljski pomoči vabijo ljudi stare do 55 let, ki niso bili v stiku z okuženimi ali drugimi bolnimi osebami in nimajo znakov okužbe z novim korono virusom – torej, ki so povsem zdravi.

Vse zainteresirane posameznike vabijo k registraciji vaše pripravljenosti. Glede na potrebe posameznih zavodov bodo prijavljeni prostovoljci povabljeni k sodelovanju. Ne glede na dejansko vključitev v prostovoljsko pomoč v dom za starejše, se vsem že zdaj zahvaljujejo za pripravljenost, s katero sporočate, da se lahko kot družba zanesemo drug na drugega.

Pomoč, ki bi jo v zavodih morda potrebovali bo predvsem pomoč pri delitvi hrane, postiljanju in preoblačenju postelj, transportu materiala in odpadkov, pa tudi pri posamičnih sprehodih stanovalcev.

V primeru zares izredne situacije iščejo tudi ljudi, ki bi lahko pomagali pri negi in so za to ustrezno usposobljeni.

Slovenska filantropija tako ne išče prostovoljcev in prostovoljk za enkratne obiske, pogovore, prostočasna druženja, temveč tiste, ki se lahko zavežete k sodelovanju na daljši rok – morda teden ali dva. Domovi bodo ostale pomoči zelo veseli po koncu epidemije.

Prostovoljsko delo bo potekalo na organiziran način, zagotovljena bo določena podpora. Od prostovoljcev pričakujejo odgovornost, zavzetost in spoštovanje navodil, da s tem ne bi ogrožali svojega zdravja, niti zdravja drugih zaposlenih in varovancev.

Na Slovenski filantropiji tako danes objavljajo poziv prostovoljcem za pomoč v domovih starejših. Poziv je dostopen TUKAJ 

Pomagajmo in skupaj premagajmo težke čase. Prijavni obrazec je dostopen TUKAJ!