Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

Prostovoljci, na pomoč!

Piše: Slovenska filantropija

Čas objave:
23.03.2020 17:45

Čas epidemije koronavirusa lahko močno zmanjša število kadra znotraj socialno varstvenih zavodov. V največji kadrovski stiski so domovi za starejše in posebni domovi.

Na Slovenski filantropiji in Skupnosti socialnih zavodov Slovenije ne želijo, da bi se zaradi koronavirusa zmanjšala kakovost oskrbe ljudi. Prostovoljsko delo ne predstavlja dolgoročne rešitve pomanjkanja kadra, ampak samo hitri »krizni« odziv. V skrbi za čim boljše zagotavljanje zdravja vseh vključenih, k prostovoljski pomoči vabijo ljudi stare do 55 let, ki niso bili v stiku z okuženimi ali drugimi bolnimi osebami in nimajo znakov okužbe z novim korono virusom – torej, ki so povsem zdravi.

Vse zainteresirane posameznike vabijo k registraciji vaše pripravljenosti. Glede na potrebe posameznih zavodov bodo prijavljeni prostovoljci povabljeni k sodelovanju. Ne glede na dejansko vključitev v prostovoljsko pomoč v dom za starejše, se vsem že zdaj zahvaljujejo za pripravljenost, s katero sporočate, da se lahko kot družba zanesemo drug na drugega.

Pomoč, ki bi jo v zavodih morda potrebovali bo predvsem pomoč pri delitvi hrane, postiljanju in preoblačenju postelj, transportu materiala in odpadkov, pa tudi pri posamičnih sprehodih stanovalcev.

V primeru zares izredne situacije iščejo tudi ljudi, ki bi lahko pomagali pri negi in so za to ustrezno usposobljeni.

Slovenska filantropija tako ne išče prostovoljcev in prostovoljk za enkratne obiske, pogovore, prostočasna druženja, temveč tiste, ki se lahko zavežete k sodelovanju na daljši rok – morda teden ali dva. Domovi bodo ostale pomoči zelo veseli po koncu epidemije.

Prostovoljsko delo bo potekalo na organiziran način, zagotovljena bo določena podpora. Od prostovoljcev pričakujejo odgovornost, zavzetost in spoštovanje navodil, da s tem ne bi ogrožali svojega zdravja, niti zdravja drugih zaposlenih in varovancev.

Na Slovenski filantropiji tako danes objavljajo poziv prostovoljcem za pomoč v domovih starejših. Poziv je dostopen TUKAJ 

Pomagajmo in skupaj premagajmo težke čase. Prijavni obrazec je dostopen TUKAJ!