ruski tank, vojna v ukrajini Svet24.si

Britanski obveščevalci: Rusija v Ukrajini ...

lunin mrk Svet24.si

Ste nastavili ure? Če bo vreme naklonjeno, bo ...

marjan dukaucic bobo Necenzurirano

Zadnje dejanje ministra Dikaučiča: več denarja ...

drago janca f andraz gombac Reporter.si

Veliki pisatelj Drago Jančar: Slovensko toksično...

doncic Ekipa24.si

Lukaaaaaaa! Kar je Dončić naredil Phoenixu na 7....

Gašper Bergant, Žan Papič & Sašo Stare Njena.si

Stand up komik v dveh mesecih shujšal 11 ...

doncic Ekipa24.si

O, ne, ni tega naredil - je kričal ameriški ...

Novice Ljubljana

Proti večeru se bo dež širil tudi k nam

Piše: STA

Čas objave:
01.11.2021 07:10

Pooblačilo se bo, v zahodni polovici države bo začelo deževalo. Ob morju se bo popoldne krepil jugo, ponekod v notranjosti pa bo pihal južni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14, ob morju okoli 17 stopinj Celzija.

Dež se bo zvečer od zahoda krepil in v prvem delu noči razširil nad vso Slovenijo. Predvsem ob morju bo lahko tudi zagrmelo.

V torek zjutraj bo dež od zahoda slabel in do sredine dneva večinoma ponehal. V notranjosti Slovenije bo prehodno zapihal severozahodnik. Popoldne se bo delno zjasnilo. Jutranje temperature bodo od 7 do 13, na severozahodu okoli 3, najvišje dnevne od 11 do 16 stopinj Celzija.

Obeti: V sredo bo od zahoda spet začelo deževati. Ob morju bo ponovno zapihal jugo, ponekod v notranjosti pa južni veter.

Četrtek bo sprva deževen, popoldne bo dež predvsem na vzhodu ponehal.Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem se poglablja sekundarni ciklon, vremenska fronta pa bo v noči na torek prešla naše kraje. Pred njo od jugozahoda k nam doteka vlažen in prehodno nekoliko toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo sprva začelo deževati v Kvarnerju in Gorskem Kotarju, dopoldne pa tudi v sosednjih krajih Italije. Popoldne se bo dež širil proti vzhodu. Ob severnem Jadranu se bo krepil jugo.

V torek dopoldne se bodo padavine umikale proti vzhodu, popoldne se bo delno jasnilo. Na Hrvaškem in Madžarskem bo prehodno zapihal severozahodni veter.

Biovreme: Čez dan bo vremenska obremenitev postopno naraščala, popoldne in zvečer bo obremenitev občutilo veliko ljudi. V noči na torek bo moteno tudi spanje. V torek dopoldne bo obremenitev popustila in popoldne vreme večini ljudi ne bo povzročalo težav s počutjem.

Katja Kozjek, ARSO

O vremenu danes, jutri in v prihodnjih dneh