Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Krško/Kostanjevica na Krki

Prve aktivnosti projekta kolesarska povezava Krško – Kostanjevica na Krki

Piše: Občina Krško

Čas objave:
21.02.2020 08:42

Občini Krško in Kostanjevica na Krki načrtujeta do leta 2023 urediti kolesarsko povezavo med Krškim in Kostanjevico na Krki. Trenutno je v izdelavi projektna dokumentacija, ker pa bo potrebno na trasi kolesarske poti poseči tudi na zasebna zemljišča, bodo v teh dneh začeli s pridobivanjem služnosti.

Kolesarske povezave so načrtovane od občine Krško, do občine Kostanjevica - do naselja Prekopa, kjer so že zgrajene kolesarske površine na regionalni cesti, v skupni dolžini 19,96 km.

Začetek obravnavane kolesarske povezave je pred šolskim centrom na Cesti krških žrtev v Krškem, nadaljuje pot mimo pokopališča in se naveže na večnamensko pot ob obvoznici. V nadaljevanju se priključi na obstoječo večnamensko pot, ki poteka proti jugu do vasi Brege, nadaljuje proti Drnovem in po južnem delu naselja do novo oblikovane poslovne cone ob dostopni cesti do glavne G1-5. Tam se naveže na obstoječe površine za kolesarje do krožišča in v smeri Velike vasi pri Krškem. V naselju Velika vas se kolesarska povezava nadaljuje proti jugu čez nadvoz nad avtocesto skozi naselje Veliki Podlog do križanja z regionalno cesto skozi naselje Pristava do krožišča na Križaju, kjer se naveže na obstoječe ureditve. V nadaljevanju je predvidena kolesarska povezava ob regionalni cesti Šentjernej - Križaj skozi Sajevce proti Kostanjevici, kjer se naveže na obstoječe ureditve na obvoznici in nadaljuje ob regionalni cesti do naselja Prekopa, kjer so že zgrajene kolesarske povezave.

Celotna naložba je ocenjena na dobrih 5, 5 milijona evrov, od tega 3,2 milijona evrov v občini Krško ter 2,3 v občini Kostanjevica na Krki. Predvideno sofinanciranje iz Evropskega sklada za regionalni razvoj znaša 4,6 milijona evrov, in sicer za območje krške občine 2,7 milijona, za območje kostanjeviške občine pa 1,9 milijona evrov.
Gradnja naj bi se po načrtih začela v letu 2021 in se zaključila v letu 2023.

KolesarskaPovezavaKRŠkoKostanjevica.jpg
Kolesarska povezava Krško - Kostanjevica na Krki
Foto: Občina Krško