Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Krško

Prvi odsek obnovljene CKŽ skozi Krško predali namenu

Piše: MO Krško

Čas objave:
09.06.2022 06:55

Župan Mestne občine Krško mag. Miran Stanko in v. d. direktorja Direkcije RS za infrastrukturo Bojan Tičar sta včeraj v okviru občinskega praznika slovesno s prerezom traku namenu predala prvi odsek obnovljene Ceste krških žrtev skozi Krško.

Obnova, ki se je s sodelovanjem Direkcije RS za infrastrukturo in Mestne občine Krško začela jeseni 2021, se bo v letošnjem letu nadaljevala z rekonstrukcijo 2. faze od krškega pokopališča do nakupovalnega centra v Leskovcu pri Krškem in v prihodnjem letu zaključila z obnovo tretje faze od HE Krško do starega mostu.

Rekonstrukcija prve faze od starega mostu do pokopališča, ki je obsegala ureditev vozišča, pločnikov in ureditev dveh krožišč pri stadionu Matije Gubca in pri pokopališču, je znašala 1,9 milijona evrov, od tega je Direkcija RS za infrastrukturo prispevala 1,1 milijona, preostanek, okoli 800.000 evrov pa Mestna občina Krško.

Projekt Direkcije RS za infrastrukturo v sodelovanju z Mestno občino Krško se bo v drugi fazi še letos, predvidoma jeseni nadaljeval z obnovo odseka ceste od pokopališča do nakupovalnega centra v Leskovcu pri Krškem. Trenutno še poteka izbor izvajalca.

Krajšo slovesnost ob odprtju odseka je povezovala Petra Rep Bunetić, kulturni program pa so prispevali člani trobilnega kvarteta Pihalnega orkestra Krško.