zajec1 Svet24.si

Smeh za domačine in turiste: pozor, dva zajca ...

štirikolesnik, šolta, gumenjak Svet24.si

VIDEO: S štirikolesnikom skočil na gumenjak

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

go golob tw Reporter.si

Razkrita enigma tablice »GO GOLOB«: SDS in njeni...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

miljana-kulić Odkrito.si

Resničnostno zvezdo čaka PEKEL!

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Novice Krško

Prvi odsek obnovljene CKŽ skozi Krško predali namenu

Piše: MO Krško

Čas objave:
09.06.2022 06:55

Župan Mestne občine Krško mag. Miran Stanko in v. d. direktorja Direkcije RS za infrastrukturo Bojan Tičar sta včeraj v okviru občinskega praznika slovesno s prerezom traku namenu predala prvi odsek obnovljene Ceste krških žrtev skozi Krško.

Obnova, ki se je s sodelovanjem Direkcije RS za infrastrukturo in Mestne občine Krško začela jeseni 2021, se bo v letošnjem letu nadaljevala z rekonstrukcijo 2. faze od krškega pokopališča do nakupovalnega centra v Leskovcu pri Krškem in v prihodnjem letu zaključila z obnovo tretje faze od HE Krško do starega mostu.

Rekonstrukcija prve faze od starega mostu do pokopališča, ki je obsegala ureditev vozišča, pločnikov in ureditev dveh krožišč pri stadionu Matije Gubca in pri pokopališču, je znašala 1,9 milijona evrov, od tega je Direkcija RS za infrastrukturo prispevala 1,1 milijona, preostanek, okoli 800.000 evrov pa Mestna občina Krško.

Projekt Direkcije RS za infrastrukturo v sodelovanju z Mestno občino Krško se bo v drugi fazi še letos, predvidoma jeseni nadaljeval z obnovo odseka ceste od pokopališča do nakupovalnega centra v Leskovcu pri Krškem. Trenutno še poteka izbor izvajalca.

Krajšo slovesnost ob odprtju odseka je povezovala Petra Rep Bunetić, kulturni program pa so prispevali člani trobilnega kvarteta Pihalnega orkestra Krško.