Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Mokronog

Prvi rebalans pod streho

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.03.2013 09:44

Občinski svet Občine Mokronog-Trebelno je na včerajšnji, 14. redni seji, sprejel prvi rebalans letošnjega proračuna, ki predvideva znižanje prihodkov za 7,1 odstotka na 5,7 milijona evrov in zmanjšanje odhodkov za dva odstotka na slabih 6,2 milijona evrov.

Občina je namreč na razpisu za energetsko sanacijo stavb pridobila 638 tisoč evrov.

Predlog rebalansa A za leto 2013 usklajujemo glede na zakonodajo, ki je bila sprejeta v lanskem letu po sprejemu proračuna za 2013. Znižujemo prihodke za dobrih 7,1 odstotka, medtem ko odhodke v globalu znižujemo za dva odstotka. Gre predvsem za uskladitev sredstev za nekaj večjih projektov, med katerimi sta tudi energetska sanacija osnovne šole Mokronog v višini 725 tisoč evrov in upravno-kulturnega središča v višini slabih 500 tisoč evrov. Za oba projekta bomo prejeli 638 tisoč evrov,“ pojasnjuje direktorica Občinske uprave Občine Mokronog-Trebelno Mojca Pekolj.

Občinski svet Občine Mokronog-Trebelno je proračun za letošnje leto sicer sprejel že konec marca lani, predvideva pa tudi zadolževanje v višini 623 tisoč evrov. Za investicijske odhodke in transfere v letošnjem letu občina predvideva 58,6 odstotka proračuna. Zadolževanje pa ni predvideno v letu 2014, za katero je občinski svet v prvi obravnavi sprejel tudi predlog proračuna, ki načrtuje nekaj manj kot štiri milijone evrov odhodkov in nekaj več kot štiri milijone evrov prihodkov, od tega za investicijske odhodke in transfere 35,4 odstotka.


Nekaj ostalih sklepov:
V Mokronogu so včeraj potrdili dva dokumenta identifikacije investicijskega projekta, in sicer za energetsko sanacijo podružnične šole na Trebelnem (naložba je ocenjena na 151 tisoč evrov) in zdravstvene postaje v Mokronogu (naložba je ocenjena na 105 tisoč evrov). Oba projekta občina prijavlja na javni razpis ministrstva za infrastrukturo in prostor za sofinanciranje energetske sanacije stavb v lokalnih skupnostih, pri čemer upa skupaj na dobrih 166 tisoč evrov.

Na včerajšnji seji sprejeti letni programi za področje socialnega varstva, kulture in športa pa so podlaga za objavo javnih razpisov za sofinanciranje teh programov. Razpisi naj bi bili objavljeni še ta mesec.