podgane Svet24.si

Zaradi podgan na tisoče domov ostalo brez ...

galunic1 Svet24.si

Mario Galunič: »Potrpežljivo bom čakal na vsa ...

loterijski listek, loterija, Svet24.si

Med čakanjem na hrano zadela jackpot

vasle psa pl fb Reporter.si

Zakaj je Vinko Vasle obseden s psi? Pred leti ...

vizjak-petan Necenzurirano

Vizjak medijskemu mogotcu: Zakaj bi plačeval ...

tito in jovanka Odkrito.si

Kaj je skrival Josip Broz Tito?!

mandaric delius af 1 Ekipa24.si

Nov predsednik, novo vodstvo: Poglejte si, kdo so ...

Novice Ljubljana

Ravnatelji vrtcev niso zadovoljni z današnjim sestankom z ministrstvi

Piše: STA

Čas objave:
18.08.2021 16:50

Ravnatelji vrtcev so po današnjem sestanku s predstavniki ministrstev za izobraževanje, znanost in šport ter za zdravje pred začetkom novega šolskega leta razočarani. Slišali niso namreč nič konkretnega, njihova vprašanja pa ostajajo neodgovorjena, je dejala predsednica Skupnosti vrtcev Slovenije Janja Bogataj.

Želimo odgovore, jasna navodila, kako bomo jeseni lahko izvajali pedagoški proces v vrtcih, kako bomo lahko uvajali novince v vrtec, je pojasnila Bogajateva. A kot je dejala, danes niso dobili nobenih ustreznih navodil. "To, da rečejo, da bo veljal B model, nam ne pove ničesar," je dodala.

Prav tako danes niso prejeli jasnega odgovora glede tega, kdo bo plačeval teste za zaposlene v vzgoji in izobraževanju. Ravnatelji vrtcev si po besedah Bogatajeve ne želijo obvodov pri plačevanju, saj bi se tako znašli v likvidnostnih zagatah.

Zavzemajo se za to, da bi tudi za zaposlene uvedli samotestiranje in da testiranje ne bi več posegalo v delovni čas zaposlenih, saj to odžira čas od dela z otroki.

Samotestiranje je po besedah državnega sekretarja na ministrstvu za izobraževanje Damirja Orehovca predlagalo tudi ministrstvo. Odločitev pa je na strokovni skupini za covid-19 in vladi.