cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice Brežice

Razglasili Županovo vino 2016

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.04.2016 17:18

V brežiški Mestni hiši je že četrtič potekala razglasitev Županovih vin, tokrat za leto 2016 (dvojček vin cviček PTP in beli bizeljčan PTP). Zmagovalno vino cviček PTP je pridelal Stanislav Barkovič iz Društva vinogradnikov Jesenice-Dolina, belega bizeljčana PTP pa Tomaž Jazbec iz Društva vinogradnikov Bizeljsko. Obema vinarjema pomeni zmaga potrditev uspešnega in kakovostnega dela, s katerim bosta nadaljevala tudi v prihodnje.

Župan Občine Brežice Ivan Molan je na dogodku ob razglasitvi dejal, da je projekt izbora županovega vina namenjen dodatni promociji vin in da je njegova uspešnost rezultat sodelovanja vinogradnikov in društev. Po besedah Milene Rožman, predsednice strokovne komisije, ki je izbirala najboljše vino izmed vseh prejetih vzorcev, je imela komisija zahtevno nalogo, saj so bila vina visoke kakovosti, kar je posledica dobre letine 2015. Vzorci vin so vsako leto boljši, je dejala predsednica, zato je izbrati najboljšega med dobrimi vini čedalje težja naloga. Razveseljivo je, da se zmanjšuje tudi število vzorcev, ki jih mora komisija zaradi neustreznosti izločiti iz ocenjevanja (letos je bil izključen en vzorec cvička PTP in 3 vzorci belega bizeljčana PTP).

Strokovna komisija pod vodstvom Milene Rožman in v sestavi Roman Baškovč, Branko Bosina, Jože Prah in Adi Brodije je ocenila 30 (letos 27) najbolje ocenjenih vzorcev cvička PTP iz vinogradniških društev VTD Gadova peč, VTKD Cerklje ob Krki in DV Jesenice-Dolina in 30 najbolje ocenjenih vzorcev belega bizeljčana PTP iz vinogradniških društev VD Sromlje, DV Bizeljsko in VD Pišece (iz vsakega društva po 10 najbolje ocenjenih na društvenih ocenjevanjih) in obema najvišje ocenjenima vzorcema podelila naziv Županovo vino 2016 – cviček PTP in beli bizeljčan PTP.


Zmagovalca ocenjevanja Županovo vino 2016 boste na uvodni prireditvi v poletni festival Brežice, moje mesto (http://www.bmm.si/ ) na Dnevu kruha, vina in salam prejela tudi prehodna pokala. Dan kruha, vina in salam bo letos potekal 24. 6. 2016 na grajskem dvorišču v Brežicah. Več o dogodku na http://www.discoverbrezice.com/dogodki/dan-kruha-vina-in-salam-festival-brezice-moje-mesto-2016.

Predsednica strokovne komisije Milena Rožman


Stanislav Barković


Tomaž Jazbec - Županovo vino 2016