Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Nm

Razlivanje Krke se umirja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.04.2013 20:22

Popraznični torek je v znamenju padavin, snega, poplav in zemeljskih plazov. Reke po vsej državi postopno upadajo, pretoki rek so srednji do veliki, kažejo podatki Agencije RS za okolje.

Reki Ljubljanica in Krka poplavljata na območjih pogostih poplav, poplavljena so tudi kraška polja notranjskega in dolenjskega krasa.

Krka poplavlja v spodnjem toku na območjih pogostih poplav, vendar že počasi upada. Jutranji pretok na vodomerni postaji Podbočje je bil 280 m3/s. Poplavljene površine ob reki Krki se bodo danes in v prihodnjih dneh postopoma zmanjševale, na kraških poljih Dolenjske pa se bodo še ohranjale.

V ravninskem svetu Pomurja in Podravja so dogajajo razlivanja zaradi kombinacije visoke podzemne vode in povečane vodnatosti zalednih voda.

Danes in v prihodnjih dneh se bodo poplavljene površine ob rekah počasi zmanjševale, ojezerjene površine notranjskega in dolenjskega krasa pa se bodo še ohranjale.


Ob padavinah danes in v noči na sredo bodo ponovno zmerno narasli manjši vodotoki in zaledne vode na vzhodu države. Visoka gladina podzemnih voda se bo ohranjala še v prihodnjih dneh, se glasi prav nič prijetna napoved strokovnjakov z Arsa.

Največ težav imajo tudi danes prebivalci na vzhodu države, kjer se zaradi visoke ravni podtalnice v Pomurju in Podravju težave z vdiranjem vode v kletne prostore nadaljujejo. Grozijo številni zemeljski plazovi. Tako plaz ogroža pokopališče v Vadarcih v občini Puconci, zjutraj so si v naselju Zgornji Kocjan v občini Radenci v bližini hiše z gospodarskim poslopjem sproženi plaz ogledali pristojni iz občine Radenci in ugotovili, da se plaz odmika od hiše. Tudi v Trbovljah plaz ogroža stanovanjsko hišo.