Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Ribnica

Razstava o prostoru čiste odsotnosti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.05.2013 10:47

V Galeriji Miklove hiše v Ribnici razstavlja akademski slikar Mark Požlep, ki trenutno opravlja podiplomski študij v Bruslju.

Na ogled je večmedijska prostorska postavitev Just Before the Explosin, ki napoveduje trenutek, ko se bodo dokončno razblinile predstave o romantičnem kraju, o prostoru čiste odsotnosti, ki je izvzet iz družabne.

Galerija Miklova hiša že od leta 2000 odpira vrata študentom drugega letnika pod diplomskega študija na Ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje.

Z namenom, da bi prikazali, kako odločilen del umetnostnega prizorišča tvorijo izbrani mladi umetniki in umetnice , se je Galerija Miklova hiša leta 2005 odločila projekt nadgraditi z izborom ene izmed avtoric ali avtorjev, ki sta še posebej zaznamovala razstavne programe regionalnih in mednarodnih galerijiskih prostorov.

Izmed študentk in študentov, ki so se leta 2008 predstavili na razstavi Multi-,inter-,neo-,trans-…(MINT) pod kuratorsko taktirko profesorice Nadje Zgonik , je po izboru kritičarke Ide Hiršenfelder,delo Marko Požlepa še posebej bogato,avtorsko izoblikovano ter konceptualno in pripovedno poglobljeno.

Mark Požlep o razstavi