Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Ljubljana

Razveljavljena sodba za napad v Dobruški vasi

Piše: Radio Krka, Delo

Čas objave:
28.12.2012 09:53

Zaradi hudih kršitev postopka in nepopolne ugotovitve dejanskega stanja je vrhovno sodišče razveljavilo sodbo višjega sodišča, s katero je Janeza Schullerja, Leona Podlogarja in Branka Žižmonda za dvojni umor v Dobruški vasi in poskus umora v Brezjah leta 2005 obsodilo na visoke zaporne kazni

Postopek se tako vrača na višje sodišče.

Vrhovno sodišče je kot poglavitni vzrok za razveljavitev zapisalo, da je višje sodišče neustrezno izvedlo dokazni postopek, ker je razveljavilo sodbo novomeškega okrožnega sodišča. Vrhovni sodniki menijo, da bi moral biti dokazni postopek obsežnejši in celovitejši, saj je višje sodišče le na hitro zaslišalo nekaj prič. Višjemu sodišču je naložilo, naj v ponovnem sojenju te pomanjkljivosti odpravi.

Tomaž Bromše, zagovornik Janeza Schullerja, je po sodbi vrhovnih sodnikov povedal, da je s sklepom zadovoljen in izrazil pričakovanje, da bo sodišče v ponovljenem postopku obsežnejše izvedlo dokazni postopek, ugotovilo enako kot prvostopenjsko sodišče in njegovega klienta oprostilo obtožb.


Ljubljansko višje sodišče je marca lani Leona Podlogarja obsodilo na 20 let zaporne kazni, Janeza Schullerja na 30 let in Branka Žižmonda na osem let in tri mesece.

Trojica je bila za smrt matere in hčere iz romskega naselja v Dobruški vasi 3. junija 2005 ter poskusa umora ženske iz romskega naselja Brezje 6. maja 2005 obsojena na zaporne kazni, nato pa dvakrat oproščena zaradi pomanjkanja dokazov.