ales hojs bobo6 Svet24.si

Aleš Hojs pomotoma objavil zasebno sporočilo: ...

elektrika (1) Svet24.si

Ste pripravljeni na večdnevni električni mrk?

čaj, pitje čaja Svet24.si

Čaji, ki preženejo nespečnost, prehlad, ...

janez jansa ek Reporter.si

Zakaj Janša ne pove, kaj zameri evropskima ...

Dikaucic-interpel Necenzurirano

Vladavina lopovov #kolumna

mačke, mačka Odkrito.si

Končno! Znanstveniki so potrdili, da so vse ...

ronaldo pink Ekipa24.si

Prosila Ronalda in DOBILA! Ameriška zvezdnica ...

Novice

Rdeči križ Metlika pripravlja več akcij

Piše: R.K.

Čas objave:
30.09.2021 11:57

V prihodnjem mesecu Rdeči križ metlika pripravlja Akcijo tik-tak, akcijo Drobtinica, prikazali pa bodo tudi temeljne postopke oživljanja.

Materialna pomoč-hrana
Delitev hrane bo potekala v manjših skupinah v časovnem zamiku več dni, kot je bilo uvedeno lani v prvem valu epidemije. Prejemniki bodo hrano lahko prevzeli pred skladiščem Rdečega križa Metlika in sicer: v torek, 5.10., sredo, 6.10. in četrtek, 7.10 . V petek, 8.10,. pa bodo razvozili oz. dostavili na dom vsem tistim, ki si sami ne morejo prevzeti. Oblačil in obutve zaradi povečanega števila okuženih s covid-19 trenutno in do preklica ne sprejemajo in ne izdajajo. Za vse informacije glede potreb občanov lahko pokličete na številko 07/ 30 60 481 ali 031 689 941 in pišete na metlika.rk@siol.net

Akcija- tik-tak
Rdeči križ Metlika obvešča, da bomo organizirali preventivno zdravstveno akcijo Tik-Tak, ker gre za osnovno zdravstveno storitev. Akcija zajema merjenje krvnega tlaka, sladkorja in holesterola. Akcija bo potekala v sredo, 6.1 oktobra ob 19.uri v prostorih gasilskega doma Suhor. Na meritvah bosta lahko največ dve osebi hkrati, ker prideta dve izvajalki.  Ostali počakajo zunaj, ker jih bo usmerjala prostovoljka. Meritev se lahko udeležilo le zdravi občani. Obvezna je uporaba obrazne maske, razkuževanje rok in izpolnjevanje enega od pogojev PCT.Akcija DROBTINICA
Namen akcije je zbrati prispevke od podarjenih pekovskih izdelkov ter jih nameniti za šolsko prehrano otrokom iz socialno šibkih družin v občini Metlika. Izvedba akcije bo v torek, 19. oktobra med 7.00- 12.00 uro v starem mestnem jedru v Metliki. Z akcijo pri RK Metlika obeležujejo svetovni dan hrane, ki bo 16. oktobra.

Prikaz TPO in AED- temeljnih postopkov oživljanja (TPO) in uporaba defibrilatorja (AED)
Izvedba prikaza TPO in uporabe AED bo v torek, 19.oktobra med 9.00- 10.00 uro v starem mestnem jedru v Metliki. Prikaz bodo izvedli člani ekip prve PP RK Metlika in licencirani predavatelji RK Metlika. K sodelovanju bodo povabljeni učenci OŠ, otroci v vrtcu in obiskovalci sejma.