ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

Redarji bodo nadzirali Kandijski most

Piše: R.K.

Čas objave:
17.06.2022 11:58

Medobčinsko redarstvo Skupne občinske uprave občin Dolenjske opaža, da se vozniki mopedov, lahkih motornih vozil in štirikolesnikov večkrat vozijo v nasprotno smer preko Kandijskega mostu proti Glavnemu trgu, prav tako neprimerno upravljajo z vozili na območju za pešce na Glavnem trgu. Na območjih bodo posledično izvedli poostren nadzor.

Vožnja v nasprotno smer na Kandijskem mostu je izredno nevarna, saj je na mostu steza za pešce in prav tako večje število pešcev, ki se ob primeru nasproti vozečega vozila in pravilno vozečega vozila ne morejo varno umakniti. Za vožnjo v nasprotno smer je predpisana globa v višini 160 evrov.

Prav tako medobčinsko redarstvo prejema več klicev občanov, ki opažajo kolesarje, mopediste, voznike lahkih motornih vozil in električnih skirojev po Glavnem trgu, kjer je prometni režim določen kot območje za pešce. V območjih za pešce je sicer dovoljen promet uporabnikom posebnih prevoznih sredstev, voznikov lahkih motornih vozil in kolesarjev, vendar le na način, da z vožnjo ne ogrožajo pešcev. Prav tako vožnja ne sme presegati hitrosti s kakršno se gibljejo pešci. V primeru, da je zaznan prekršek voznika kolesa, električnega skiroja in ostalih prevoznih sredstev, ki so omenjeni zgoraj, jih lahko redar oglobi v višini 80 evrov.

Zaradi omenjenega bo medobčinsko redarstvo dnevno izvajalo nadzor na omenjenem območju.