Olivia Ortz Svet24.si

26-letna zborovodja seksala z dijakinjo, ko moža ...

kobranka, peskovnik, pasching Svet24.si

V peskovniku v vrtcu je zasikala kobranka

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

caks tonin Reporter.si

Bleferji Domovine: epidemija tretjerazrednih ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

mija lovro Njena.si

Ljubezen po domače: Sta mesece po snemanju še ...

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

Novice Novo mesto

Redarstvo s poostrenim nadzorom na Cesti brigad

Piše: R.K.

Čas objave:
20.10.2021 17:55

Medobčinsko redarstvo bo zaradi pogostega neupoštevanja prometne signalizacije na Cesti brigad in zalednih ulicah v sodelovanju s Policijsko postajo Novo mesto izvedlo poostren nadzor nad tamkajšnjim prometom.

Medobčinsko redarstvo opaža, da vozniki pri vožnji na cesti, ki vodi na Cesto brigad, velikokrat ne upoštevajo prometne signalizacije, ki prepoveduje tovorni promet, z izjemo lokalnega tovornega prometa. Prav tako velja prepoved zavijanja z Andrijaničeve ceste na Cesto brigad. Skupna občinska uprava občin Dolenjske voznike poziva, da upoštevajo postavljeno prometno signalizacijo.

Na Glavnem trgu poostren nadzor nad uporabo prevoznih sredstev
Skupna občinska uprava občin Dolenjske bo v sodelovanju s Policijsko postajo Novo mesto na Glavnem trgu poostrila nadzor nad prevoznimi sredstvi. Na območju za pešce je gibanje vozil in ostalih pripomočkov za premikanje potrebno prilagoditi razmeram v prometu.

Na pobudo svetnikov in občanov bosta Skupna občinska uprava občin Dolenjske in Policijska postaja Novo mesto na Glavnem trgu, ki je opredeljen kot območje za pešce, izvajala poostren nadzor nad uporabniki posebnih prevoznih sredstev, kot so skiro, kotalke, rolke, rolerji, itd., ter nad uporabniki lahkih motornih vozil. Vsi uporabniki morajo način in hitrost gibanja prilagoditi razmeram v prometu, njihova hitrost pa ne sme preseči največje hitrosti, s kakršno se lahko gibljejo pešci.