Robert Golob, Tina Gaber Svet24.si

FOTO: Robert Golob in Tina Gaber skupaj na ...

planinec Svet24.si

Astrološki športni vodič: oven naj teče, bik ...

borut-pahor Necenzurirano

Če bi France Prešeren imel Instagram ... #kolumna

midhat mujkic Reporter.si

Škandalozno: imam Mujkić z džezvo razbil obraz ...

Ilka Stuhec darja crnko Ekipa24.si

Velike težave v ekipe Ilke Štuhec! Ilkina mama ...

Boris Cavazza (1) Njena.si

Sin Borisa Cavazze in Oriane Girotto do vloge v ...

peter prevc Ekipa24.si

Grdo! Zelo nesramno! Nizkoten napad na Petra ...

Novice Novo mesto

Redarstvo s poostrenim nadzorom na Cesti brigad

Piše: R.K.

Čas objave:
20.10.2021 17:55

Medobčinsko redarstvo bo zaradi pogostega neupoštevanja prometne signalizacije na Cesti brigad in zalednih ulicah v sodelovanju s Policijsko postajo Novo mesto izvedlo poostren nadzor nad tamkajšnjim prometom.

Medobčinsko redarstvo opaža, da vozniki pri vožnji na cesti, ki vodi na Cesto brigad, velikokrat ne upoštevajo prometne signalizacije, ki prepoveduje tovorni promet, z izjemo lokalnega tovornega prometa. Prav tako velja prepoved zavijanja z Andrijaničeve ceste na Cesto brigad. Skupna občinska uprava občin Dolenjske voznike poziva, da upoštevajo postavljeno prometno signalizacijo.

Na Glavnem trgu poostren nadzor nad uporabo prevoznih sredstev
Skupna občinska uprava občin Dolenjske bo v sodelovanju s Policijsko postajo Novo mesto na Glavnem trgu poostrila nadzor nad prevoznimi sredstvi. Na območju za pešce je gibanje vozil in ostalih pripomočkov za premikanje potrebno prilagoditi razmeram v prometu.

Na pobudo svetnikov in občanov bosta Skupna občinska uprava občin Dolenjske in Policijska postaja Novo mesto na Glavnem trgu, ki je opredeljen kot območje za pešce, izvajala poostren nadzor nad uporabniki posebnih prevoznih sredstev, kot so skiro, kotalke, rolke, rolerji, itd., ter nad uporabniki lahkih motornih vozil. Vsi uporabniki morajo način in hitrost gibanja prilagoditi razmeram v prometu, njihova hitrost pa ne sme preseči največje hitrosti, s kakršno se lahko gibljejo pešci.