profimedia-0713119763 Svet24.si

Manekenka pravi, da pije kri svojega mladega moža

prometna nesreča Svet24.si

Ceste v zadnjih desetletjih vzele Kuralta, ...

POL20220602BOR_7628 Necenzurirano

Na Hanovi mizi za 100 milijonov želja naftnih ...

resa velika planina Reporter.si

Uroš Urbanija se ju ni usmilil: kako sta se ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Rok Švab2 Njena.si

Modrijan Rok pripravljen na nove izzive

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

Novice Cerklje ob Krki

Redno usposabljanje vojaških pilotov tudi na našem območju

Piše: STA

Čas objave:
04.02.2019 10:05

V slovenskem zračnem prostoru bo do četrtka med 9. in 15. uro potekalo redno usposabljanje pilotov 152. letalske eskadrilje v nizkem letenju z letali PC-9M Hudournik. Ti bodo podpirali tudi usposabljanje usmerjevalcev združenega ognja na območju Mirnske doline, Šentjerneja in Cerovega Loga.

Kot so napovedali pri Slovenski vojski (SV), se bo usposabljanje pilotov v nizkem letenju izvajalo na višinah od 50 do 300 metrov v štirih smereh.

Eno usposabljanje bo potekalo v smeri Letališče Cerklje ob Krki-Brestanica-Podsreda-Hotunje-Ptujsko jezero-Dobrovnik-Križevci-Okoslavci-Ruše-Zreče-Polzela-Radeče-Brestanica-Letališče Cerklje ob Krki.

Drugo bo potekalo v smeri Letališče Cerklje ob Krki-Brestanica-Ponikva-Stojnci-Odranci-Dravograd-Braslovče-Kuretno-Radeče-Brestanica-Letališče Cerklje ob Krki.

Tretja smer bo Letališče Cerklje ob Krki-Škocjan-Ponikve-Gorenja vas-Most na Soči-Bač-Mali log-Nemška loka-Šentjernej-Letališče Cerklje ob Krki.

Četrto usposabljanje pa bo potekalo v smeri Letališče Cerklje ob Krki-Škocjan-Sveta trojica-Zadlog-Ritomeče-Sviščaki-Retje-Mokri potok-Tušev dol-Šentjernej-Letališče Cerklje ob Krki.

Načrtovano nizko letenje bo dnevno potekalo le na dveh smereh, z intenzivnostjo dveh letal v eni uri. Smer in čas letenja bodo določili glede na trenutne vremenske razmere. Zapisali so še, da bo usposabljanje potekalo skladno z zakonskimi določili in ostalimi predpisi, ki urejajo letenje na nizkih višinah z zrakoplovi Slovenske vojske. Med izvajanjem aktivnosti se bodo piloti v največji možni meri izogibali letenju nad večjimi naselji.