Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

Reke v večjem delu države bodo še naraščale, možna razlivanja

Piše: ARSO/STA/ReCO Brežice

Čas objave:
22.12.2019 10:54

Večina slovenskih rek ima velike pretoke in bodo danes še naraščale, saj v večjem delu Slovenije močno dežuje. Možna so razlivanja zlasti v južni, jugozahodni, osrednji in vzhodni Sloveniji, so sporočili s Centra za obveščanje RS.

Naraščajo Pesnica, Sotla v spodnjem toku in Krka s pritoki. Razlivajo se Sava v srednjem toku, Drava v spodnjem toku ter Ljubljanica. Pretok Save se bo prehodno nekoliko zmanjšal, nato spet povečal, pretoka Ljubljanice in Drave se bosta danes še nekoliko povečala. Polnijo se tudi kraška polja.

V ponedeljek in torek bodo reke po Sloveniji večinoma upadale.

Gasilci iz 21 prostovoljnih gasilskih društev in treh poklicnih enot so zaradi poplav meteornih voda morali prečrpavati vodo iz kletnih in pritličnih prostorov stanovanjskih in poslovnih objektov ter iz skladiščnih prostorov podjetja.  Z Regijskega centra za obveščanje Brežice so sporočili, da so danes ob 13.07 uri, v Dobovi, v občini Brežice, gasilci PGD Veliki Obrež in Gabrje prečrpavali meteorno vodo, ki je ogrožala stanovanjsko hišo.
Danes ob 13.48 uri pa je v naselju Presladol, v občini Krško, meteorna voda poplavila kletne prostore stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Rožno, ki so prostore očistili.