Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Ljubljana

Revizijska komisija zavrnila pritožbo na oddajo naročila za sledenje stikom okuženih

Piše: STA

Čas objave:
22.09.2021 12:18

Državna revizijska komisija je zavrnila zahtevek za revizijo, ki ga je podjetje CDE vložilo zaradi oddaje naročila NIJZ za vzpostavitev klicnega centra za sledenje stikom okuženih z novim koronavirusom. NIJZ je sicer naročilo brez razpisal oddal podjetju City Connect iz Brežic, posel pa je vreden 2,3 milijona evrov.

NIJZ je namreč za iskanje stikov avgusta najel zelo mlado brežiško podjetje, posel pa je bil oddan brez predhodne objave javnega razpisa. Vrednost posla za obdobje šest mesecev je 1,86 milijona evrov brez DDV oziroma skoraj 2,3 milijona evrov z davkom.

NIJZ na portalu javnih naročil ni objavil, zakaj so izbrali prav omenjeno podjetje, za kakšen obseg dela gre in kakšne so reference podjetja, pojasnili so le, da je bil postopek brez objave razpisa potreben "zaradi skrajne nujnosti", ki da je niso mogli predvideti. K oddali ponudb je NIJZ sicer povabil šest klicnih centrov, podjetje City Connect pa so po njihovih pojasnili izbrali kot najugodnejšega ponudnika.



Podjetje CDE pa je vložil zahtevek za revizijo in predlagal razveljavitev odločitve o oddaji javnega naročila. V zahtevku so zapisali, da NIJZ ni ustrezno in zadostno obrazložil odločitve o oddaji javnega naročila, da izbrani ponudnik ne izpolnjuje kadrovskega pogoja, saj ima le 33 zaposlenih, ter da ne izpolnjuje referenčnega pogoja, saj je bil ustanovljen šele januarja letos.

Revizijska komisija pa je zahtevek zavrnila, saj ni ugotovila kršitev zakona o javnem naročanju. Zoper odločitev komisije lahko podjetje CDE vloži tožbo na upravno sodišče.