Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

Revoz krči proizvodnjo in prehaja na poldrugo izmeno

Piše: STA

Čas objave:
09.11.2021 09:31

V novomeškem Revozu, kjer je proizvodnja zaradi pomanjkanja elektronskih komponent, ki jih vgrajujejo v avtomobilske modele, letos stala več kot 70 dni, zaradi tega pa bodo ob skoraj dve petini predvidene proizvodnje, bodo v ponedeljek z dveh prešli na poldrugo proizvodno izmeno. Približno 350 presežnih delavcev bodo odpustili v prihodnjih mesecih.

Vodja Revozove službe za komuniciranje Nevenka Bašek Zildžović je za STA povedala, da bo skladno z oktobrsko napovedjo s tem ukrepom ob delo približno 350 zaposlenih.

Odpovedi še niso izdali nobenemu zaposlenemu, sicer pa glede tega še usklajujejo in pripravljajo sezname. Število zaposlenih bodo prilagajali v prihodnjih mesecih, je dodala.

Glede Revozove proizvodnje, ki jo letos krnijo razmere v avtomobilski industriji in so posledica predvsem krize s polprevodniki oz. čipi, pa tudi drugih težav, ki so bodisi povezane z zdravstveno krizo covida-19 bodisi se pojavljajo na trgu sestavnih delov in surovin, je pristavila, da ta po zadnjih zaustavitvah poteka s tekočo oskrbo.


Bašek Zildžovićeva je še potrdila, da omenjeni prehod sicer ustreza zmanjšanju dnevne proizvodnje s 650 na 480 vozil dnevno.

Iz Revoza so sicer v prvi polovici oktobra sporočili, da kot prilagoditveni ukrep načrtujejo zmanjšanje obsega proizvodnje od srede novembra dalje. S tem ukrepom naj bi bilo prizadetih približno 350 zaposlitev, vodstvo podjetja pa se "zavezuje, da bo skupaj z zavodom za zaposlovanje in partnerskimi agencijami sodelavcem, ki bodo zapustili podjetje, pomagalo pri iskanju nove zaposlitve na trgu, ki sicer beleži veliko povpraševanje po zaposlenih".

Revoz je zaradi omenjene krize moral letos večkrat prekiniti proizvodnjo. Da bi ohranili konkurenčnost, pa je bilo Revozovo vodstvo primorano prilagoditi obratovanje tovarne v Novem mestu, so še zapisali.

Revoz sicer v približno dveh tretjinah kot edina Renaultova tovarna izdeluje model twingo. Izdelujejo še električni twingo ter modela clio in električni smart. Običajno je dnevno izdelal nekaj več kot 700 vozil. Zaposluje nekaj več kot 2400 ljudi.