edo muric Svet24.si

Edo Murić : septembra bom drugič očka!

strela Svet24.si

Med sprehodom je usekalo, moški po udaru strele v...

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

DRU20220509_6ZZ4410 Reporter.si

Reporter se mi včasih zdi celo boljši od Mladine...

doncic jenner Ekipa24.si

Dončić in ameriška zvezdnica! Saj ne boste ...

Jan Plestenjak Odkrito.si

Medtem, ko je Jan bil na odru, smo mi v zakulisju ...

doncic 22 pm Ekipa24.si

Kaaaaj?! Slovenski medij šokantno nad Lukovo ...

Novice Novo mesto

Revoz krči proizvodnjo in prehaja na poldrugo izmeno

Piše: STA

Čas objave:
09.11.2021 09:31

V novomeškem Revozu, kjer je proizvodnja zaradi pomanjkanja elektronskih komponent, ki jih vgrajujejo v avtomobilske modele, letos stala več kot 70 dni, zaradi tega pa bodo ob skoraj dve petini predvidene proizvodnje, bodo v ponedeljek z dveh prešli na poldrugo proizvodno izmeno. Približno 350 presežnih delavcev bodo odpustili v prihodnjih mesecih.

Vodja Revozove službe za komuniciranje Nevenka Bašek Zildžović je za STA povedala, da bo skladno z oktobrsko napovedjo s tem ukrepom ob delo približno 350 zaposlenih.

Odpovedi še niso izdali nobenemu zaposlenemu, sicer pa glede tega še usklajujejo in pripravljajo sezname. Število zaposlenih bodo prilagajali v prihodnjih mesecih, je dodala.

Glede Revozove proizvodnje, ki jo letos krnijo razmere v avtomobilski industriji in so posledica predvsem krize s polprevodniki oz. čipi, pa tudi drugih težav, ki so bodisi povezane z zdravstveno krizo covida-19 bodisi se pojavljajo na trgu sestavnih delov in surovin, je pristavila, da ta po zadnjih zaustavitvah poteka s tekočo oskrbo.


Bašek Zildžovićeva je še potrdila, da omenjeni prehod sicer ustreza zmanjšanju dnevne proizvodnje s 650 na 480 vozil dnevno.

Iz Revoza so sicer v prvi polovici oktobra sporočili, da kot prilagoditveni ukrep načrtujejo zmanjšanje obsega proizvodnje od srede novembra dalje. S tem ukrepom naj bi bilo prizadetih približno 350 zaposlitev, vodstvo podjetja pa se "zavezuje, da bo skupaj z zavodom za zaposlovanje in partnerskimi agencijami sodelavcem, ki bodo zapustili podjetje, pomagalo pri iskanju nove zaposlitve na trgu, ki sicer beleži veliko povpraševanje po zaposlenih".

Revoz je zaradi omenjene krize moral letos večkrat prekiniti proizvodnjo. Da bi ohranili konkurenčnost, pa je bilo Revozovo vodstvo primorano prilagoditi obratovanje tovarne v Novem mestu, so še zapisali.

Revoz sicer v približno dveh tretjinah kot edina Renaultova tovarna izdeluje model twingo. Izdelujejo še električni twingo ter modela clio in električni smart. Običajno je dnevno izdelal nekaj več kot 700 vozil. Zaposluje nekaj več kot 2400 ljudi.