reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

Revoz krči proizvodnjo na eno izmeno

Piše: R.K.

Čas objave:
21.01.2022 07:17

Revoz, ki je nazadnje novembra lani proizvodnjo zmanjšal na izmeno in pol, napoveduje novo odpuščanje zaposlenih.

Vodstvo podjetja je začelo pogovore s socialnimi partnerji za pripravo prehoda proizvodnje z ene izmene in pol na eno izmeno, kar ustreza zmanjšanju dnevne proizvodnje s 486 vozil na 325 vozil na dan. S tem ukrepom bo prizadetih okoli 450 zaposlitev v Revozu. Vodstvo podjetja se zavezuje, da bo skupaj z Zavodom za zaposlovanje in partnerskimi agencijami sodelavcem, ki bodo zapustili podjetje, pomagalo pri iskanju novih zaposlitev.

V zahtevnih razmerah krize z oskrbo polprevodnikov in težavah, ki so povezane s posledicami zdravstvene krize covid-19, je Revoz konec leta 2021 dosegel proizvodne količine v višini 95.797 (-31 % v primerjavi z letom 2020). V Revozu dodajajo, da krizi s polprevodniki še vedno ni videti konca. Poleg tega se Revoz po zaključenem partnerstvu z nemškim Daimlerjem v začetku leta sooča tudi z zaustavitvijo proizvodnje smarta forfour EQ ter z negotovimi razmerami na trgu, kar se tiče prodaje.

"Upoštevaje vse našteto je potrebno prilagoditi obratovanje tovarne v Novem mestu, in sicer je predvideno zmanjšanje obsega proizvodnje od aprila dalje," so sporočili iz Revoza.

Revoz, ki ima približno 2100 zaposlenih, kot edina Renaultova tovarna izdeluje model twingo. Izdeluje še električni twingo ter modela clio in električni smart. Običajno je dnevno izdelal nekaj več kot 700 vozil.