Bobnar Golob Svet24.si

Jambrek je imel sicer krajšega, a Bobnarjeva ...

prostitucija Svet24.si

S prodajanjem spolnih storitev je zaslužila hišo

bostjan lindav sta2 Necenzurirano

Je policija "Janševa" ali ne? #analiza

Boštjan Bandelj Reporter.si

Bivši študent Roberta Goloba je eden ...

rodriguez ronaldo Ekipa24.si

Uh, kako je udarila: Oglasila se je tudi Ronaldova...

Lara Mlaker3 Njena.si

Sanjski moški: Ko so kamere ugasnile, je bila v ...

cristiano ronaldo pm Ekipa24.si

Cristiano Ronaldo grozil selektorju?! Noro ...

Novice Ribnica

Ribnici za širitev cone Lepovče 1,3 milijona evropskega denarja

Piše: STA

Čas objave:
05.10.2022 11:45

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je občini Ribnica iz sredstev evropskega mehanizma za okrevanje in odpornost odobrilo 1,3 milijona evrov, ki jih bodo namenili za sofinanciranje razširitve industrijske cone Lepovče. Cono nameravajo širiti med majem prihodnje leto in decembrom 2025, so sporočili iz občine.

Ministrstvo je sredstva občini odobrilo na podlagi razpisa iz marca letos. S prijavo je bilo mogoče pridobiti nepovratna sredstva v višini do 100 odstotkov upravičenih stroškov projekta, a največ 1,3 milijone evrov. Občina Ribnica je prejela najvišji možni znesek, kar predstavlja tri četrtine upravičenih stroškov prijavljenega projekta.

V okviru projekta bodo v industrijski coni Lepovče komunalno opremili osem hektarjev površin in pridobili 5,7 hektarja uporabnih površin za gospodarstvo. Industrijska cona je namreč trenutno z izjemo nekaj posameznih zemljišč v celoti pozidana, zato občini v njej zmanjkuje prostora.

"Z razširitvijo industrijske cone bomo okrepili konkurenčnost gospodarstva, povečali dodano vrednost podjetij, izboljšali pogoje za gospodarske aktivnosti in vzpodbudili nastanek novih delovnih mest, svoj prostor pa bodo dobila tudi visokotehnološka podjetja, ki potrebujejo spodbudno okolje za svoj razvoj," so ob tem zapisali na občini.