mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Ribnica

Ribnici za širitev cone Lepovče 1,3 milijona evropskega denarja

Piše: STA

Čas objave:
05.10.2022 11:45

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je občini Ribnica iz sredstev evropskega mehanizma za okrevanje in odpornost odobrilo 1,3 milijona evrov, ki jih bodo namenili za sofinanciranje razširitve industrijske cone Lepovče. Cono nameravajo širiti med majem prihodnje leto in decembrom 2025, so sporočili iz občine.

Ministrstvo je sredstva občini odobrilo na podlagi razpisa iz marca letos. S prijavo je bilo mogoče pridobiti nepovratna sredstva v višini do 100 odstotkov upravičenih stroškov projekta, a največ 1,3 milijone evrov. Občina Ribnica je prejela najvišji možni znesek, kar predstavlja tri četrtine upravičenih stroškov prijavljenega projekta.

V okviru projekta bodo v industrijski coni Lepovče komunalno opremili osem hektarjev površin in pridobili 5,7 hektarja uporabnih površin za gospodarstvo. Industrijska cona je namreč trenutno z izjemo nekaj posameznih zemljišč v celoti pozidana, zato občini v njej zmanjkuje prostora.

"Z razširitvijo industrijske cone bomo okrepili konkurenčnost gospodarstva, povečali dodano vrednost podjetij, izboljšali pogoje za gospodarske aktivnosti in vzpodbudili nastanek novih delovnih mest, svoj prostor pa bodo dobila tudi visokotehnološka podjetja, ki potrebujejo spodbudno okolje za svoj razvoj," so ob tem zapisali na občini.