Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Ribnica

FOTO: Ribniški grad bodo zavzeli vitezi in grajske dame

Piše: Martina Kuplenk

Čas objave:
01.08.2018 12:23

Ribniški grad bodo konec tega tedna že petič zavzeli številni vitezi, grajske dame, dvorski norčki, trubadurji, kmetje in tlačani.

Viteški red Viridi Hedera 2.jpg

V soboto, 4. avgusta 2018, od 14. ure dalje, se bo namreč tam odvijal tradicionalni Srednjeveški dan, ki prinaša pester glasbeno-plesni program, z močno mednarodno udeležbo nastopajočih srednjeveških skupin. Vrhunec srednjeveškega dogajanja bo večerna uprizoritev bitke za grad, ki jo bodo sklenili z ognjenim spektaklom.

vitezi 5.jpg

Na grajskem dvorišču in za grajskim obzidjem bodo postavili srednjeveški tabor z okrog 10 šotori, kjer bo živahno in razgibano ves dan. Pričakujejo osem srednjeveških skupin iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije in Madžarske.

Viteški red Viridi Hedera.jpg

Obiskovalci bodo spoznavali življenje vitezov, si ogledali prave viteške boje in se sprehodili po srednjeveški rokodelski tržnici. Posebej zanimivi bodo srednjeveški plesi in glasba tistega časa, viteške spretnosti, lokostrelstvo in srednjeveška kulinarika.

Najmlajši bodo lahko sodelovali v srednjeveških delavnicah skozi katere bodo lahko spoznavali način srednjeveškega življenja, srednjeveško orožje in opremo ter viteško bojevanje. Imeli bodo tudi možnost, da se spopadejo s čisto pravimi vitezi. Srednjeveški dan v Ribnici organizira društvo Viteški red Viridi Hedera, ki ga vodi Lidija Tomše, v sodelovanju z Občino Ribnica in Knjižnico Miklova hiša.