državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice Brez opisa

Ribniško izenačenje vredno kot zmaga

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.04.2016 08:58

Deset dni po polfinalnem pokalnem obračunu v Ribnici, so se rokometaši RD Riko Ribnica in Celja Pivovarne Laško pomerili še v prvem krogu končnice državnega prvenstva. Tekma se je v nabito polni dvorani športnega centra presenetljivo končala za delitvijo točk (27:27), kar suhorobarjem šteje tudi kot zmaga.

(Foto: rokometno-drustvo-ribnica)
Gostitelji so začeli izjemno odločno in do 22. minute vodili z zadetkom ,končnica prvega dela pa je pripadla Celjanom(15:17), ki so v polno zadeli v prvem napadu v nadaljevanju. In padli v strelski post, saj so Ribničani v 39. minuti izenačili na 18:18. Nato se je, pričakovano, jeziček na tehtnici znova prevesil na stran daljše klopi gostov, ki so imeli v 50. minuti štiri zadetke naskoka ( 20:24).

Po minuti premora domačega trenerja Robert Beguša in z igralcem več so Ribničani znižali na 23:25, štiri minute pred koncem pa so zaostajali le zadetek, ko je Zarabec tri minute pred koncem zadel za dva razlike, se je zdelo, da se Celjanom naposled nasmiha zmaga.


Jan Grebenc( od 12 strelov je devet zadel v polno) , ki je bil za Celjan prava mora tudi na polfinalni poklani tekmi, je tudi sinoči blestel. Dvakrat je zadel v polno, Mihi Zarabcu pa je Jošt Perovšek ubranil strel nekaj sekund pred izdihljajem tekme, ki je zaznamoval številne izključitve obeh straneh, tudi oba trenerja, ter rdeči karton Puclja. »Ta točka je velika kot ribniška Velika Gora,«je sijal od zadovoljstva ribniški trener Robert Beguš. Pri Ribničanih je Jan Grebenc dosegel devet, pri gostih pa Žiga Mlakar šest zadetkov.
Robert Beguš o tekmi

Robert Beguš o tekmi