Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

RK TRIMO Trebnje športniki leta 2022

Piše: R.K.

Čas objave:
24.05.2023 13:53

Športna zveza občin Trebnje in Mirna je minuli četrtek v trebanjskem kulturnem domu pripravila prireditev Športnik leta občin Trebnje in Mirna 2022.

Častna gosta sta bila predsednik strokovnega sveta Vlade Republike Slovenije za šport Uroš Mohorič in predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez Franjo Bobinac. Še pred uradnim začetkom prireditve je trebanjska županja Mateja Povhe kapetanoma nogometne in rokometne osnovnošolske ekipe predala darilne bone kot nagrado za osvojitev naslova državnega prvaka med osnovnošolskimi ekipami. Trebnje je namreč edini kraj v Sloveniji, ki se lahko letos pohvali, da ima državnega prvaka v rokometu in nogometu.
Podelitev priznanj Športnik leta občin Trebnje in Mirna 2022 je bila tudi letos prepletena z glasbo, pesmijo in klepeti s podeljevalci in prejemniki.
Člana izvršnega odbora Športne zveze TIM in strokovnega sveta za izbor športnika leta, Silva Zupančič in David Jerič, sta podelila priznanje športni delavec leta občin Trebnje in Mirna nogometnemu trenerju osnovnošolcev Smiljanu Pristavniku, jubilejno priznanje za 15 let delovanja Športnemu društvu TRIMKO in plaketo za delo v športu dolgoletni članici Kegljaškega kluba Trebnje Mileni Veber Jarc.
Župan Občine Mirna Dušan Skerbiš in član izvršnega odbora Športne zveze TIM in strokovnega sveta za izbor športnika leta Janez Prosenik sta podelila pet športnih znakov. Prejeli so jih Badmintonski klub Mirna, Kegljaški klub Trebnje, plesalec v paraplesih Klemen Dremelj, karateist Matej Gorišek in motokrosist Žan Oven.


Predsednik Športne zveze TIM Dejan Smuk in predsednik strokovnega sveta Vlade Republike Slovenije za šport Uroš Mohorič sta podelila priznanja mladi športnik, športnica in ekipa leta. Priznanje za mlado športno ekipo leta je za lani osvojen naslov državnih podprvakov prejela ekipa starejših dečkov B RK Trimo Trebnje, priznanje za mlado športnico in športnika leta pa sta prejela mlada badmintonista, člana BK Mirna Lana Livk in Tim Anzelj, oba za uspehe na lanskem državnem prvenstvu do 15 let in mednarodnih turnirjih.
Zadnji sklop priznanj sta podelila predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez, Franjo Bobinac in županja Občine Trebnje Mateja Povhe. Športnik leta po izboru navijačev za leto 2022 je postal Žan Oven, ki je prejel 39 odstotkov vseh spletnih glasov. Priznanje je prevzela njegova mama.
Priznanje za Športno ekipo leta 2022 je za naslov državnih podprvakov v minulem letu prejel Rokometni klub Trimo Trebnje, priznanje za športnico leta za dvojni naslov državne prvakinje v badmintonu Nika Arih in za naslov državnega podprvaka v kategoriji MX Open ter številne mednarodne motokrosistične uspehe priznanje športnik leta Jan Pancar, ki je kmalu po podelitve odšel na pot proti Franciji, kjer ga je konec tedna čakala tekma.
Prireditev, ki jo je povezovala Petra Krnc Laznik, je s slovensko in evropsko himno začela Komorna skupina trobil Glasbene šole Trebnje, ki jo je na nastop pripravil Igor Hribar, nadaljevala pa je s plesno obarvanimi ritmi. Vzdušje je stopnjevala pevska skupina Soreline, ki jo že dve leti vodi Fernando Mejias, in zaključila pevka Maja Marinčič ob spremljavi kitarista Mikija Brankoviča.