mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

Roglič uživa v zmagoslavju, o prihodnosti še ne razmišlja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.06.2015 17:51

Primož Roglič je v nedeljo v zadnji etapi kolesarske dirke po Sloveniji, ki se je končala v Novem mestu, Sloveniji prikolesaril enajsto zmago in izenačil izid v zmagah proti tujcem. Nekdanji smučarski skakalec bo zdaj skušal uživati v uspehu, o prihodnosti pa še ne razmišlja na glas.

"Poizkušam uživati v teh trenutkih," je uvodoma dejal Roglič, ki je tri leta profesionalni kolesar, največje uspehe pa je nanizal letos. Dirko po Hrvaškem je končal na drugem mestu, dobil dirko po Azerbajdžanu, zdaj pa še domačo pentljo. "Ves čas predvsem to, da ostanem čim bolj varen in izven težav," je na vprašanje, kaj se mu je mudilo po glavi v zadnji etapi, odgovoril 25-letnik, ki si je dokončno rumeno majico prikolesaril v peti, kraljevski etapi z vzponom na Tri Kralje.

Roglič je pred začetkom dirke sodil v krog favoritov za končno zmago, čeprav je sam drugačnega mnenja: "Mediji ste me tja potisnili. Sam sem vedel, da sem zelo dobro pripravljen. Od konkurence pa je odvisno, kje si. Hitro in lepo so minili ti dnevi."

Rumena majica mu ni predstavljala bremena. Čeprav si je na Tri Kralje prikolesaril le pet sekund prednosti pred Špancem Mikelom Nievejem, bi lahko brez skupne zmage dan kasneje ostal, če bi se zgodilo kaj nepričakovanega. "Težje sem zaspal, ker sem bil 'prekurjen' od vsega. Malo težje sem se umiril. Je odgovornost, ne smeš si privoščiti napake. Treba je oddirkati čim boljše," je še dodal Roglič, ki bo verjetno v prihodnji sezoni nosil dres kakšne večje ekipe, morda iz svetovne serije.

Roglič pa ni bil edini junak v novomeški zasedbi, ki je dobila ekipni seštevek, v prvi deseterici je na šestem mestu imela še Hrvata Radoslava Rogine, pred Rogličem zadnjim zmagovalcem iz vrst Adrie Mobila, belo majico za najboljšega mladega kolesarja pa je osvojil Domen Novak.

"Po tihem smo upali na etapno zmago. V sprintu je zmaga velikokrat loterija. Prvi cilj nam je bil pripeljati rumeno majico do Novega mesta. Vsak drug rezultat je plus. Zmaga je popoln zaključek letošnje dirke po Sloveniji," je razmišljal Kump, ki je navdušil someščane s sprintersko zmago, svojo enajsto letos.

"Vzdušje v Novem mestu je zmeraj super. Rad imam, da je čim več krogov, ker vsakič, ko greš čez mesto dobiš kurjo polt," pa je še dodala Dolenjska puščica, kot je vzdevek Kumpa, o navijanju Novomeščanov.