brioni, brionka, ladja Svet24.si

FOTO: Ob močnem neurju potonila ladja Brionka

zlato Svet24.si

Iskalec zlata zadel terno in obogatel

zapor ig 2 Necenzurirano

Spi v zaporu, čez dan pomaga osumljenim pranja ...

jerca legan milan cvikl m24 Reporter.si

Ločitvena vojna za luksuzno vilo: Umazano ozadje ...

primoz roglic lev Ekipa24.si

Kakšen kralj! Rogličev sin po dirki zasenčil ...

electra-elite Odkrito.si

Electra Elite - TAKO zasluži 1000 € na uro!

georgina rodriguez Ekipa24.si

Srhljivo razkritje Ronaldove izbranke: "Mali Angel...

Novice Novo mesto

Roglič uživa v zmagoslavju, o prihodnosti še ne razmišlja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.06.2015 17:51

Primož Roglič je v nedeljo v zadnji etapi kolesarske dirke po Sloveniji, ki se je končala v Novem mestu, Sloveniji prikolesaril enajsto zmago in izenačil izid v zmagah proti tujcem. Nekdanji smučarski skakalec bo zdaj skušal uživati v uspehu, o prihodnosti pa še ne razmišlja na glas.

"Poizkušam uživati v teh trenutkih," je uvodoma dejal Roglič, ki je tri leta profesionalni kolesar, največje uspehe pa je nanizal letos. Dirko po Hrvaškem je končal na drugem mestu, dobil dirko po Azerbajdžanu, zdaj pa še domačo pentljo. "Ves čas predvsem to, da ostanem čim bolj varen in izven težav," je na vprašanje, kaj se mu je mudilo po glavi v zadnji etapi, odgovoril 25-letnik, ki si je dokončno rumeno majico prikolesaril v peti, kraljevski etapi z vzponom na Tri Kralje.

Roglič je pred začetkom dirke sodil v krog favoritov za končno zmago, čeprav je sam drugačnega mnenja: "Mediji ste me tja potisnili. Sam sem vedel, da sem zelo dobro pripravljen. Od konkurence pa je odvisno, kje si. Hitro in lepo so minili ti dnevi."

Rumena majica mu ni predstavljala bremena. Čeprav si je na Tri Kralje prikolesaril le pet sekund prednosti pred Špancem Mikelom Nievejem, bi lahko brez skupne zmage dan kasneje ostal, če bi se zgodilo kaj nepričakovanega. "Težje sem zaspal, ker sem bil 'prekurjen' od vsega. Malo težje sem se umiril. Je odgovornost, ne smeš si privoščiti napake. Treba je oddirkati čim boljše," je še dodal Roglič, ki bo verjetno v prihodnji sezoni nosil dres kakšne večje ekipe, morda iz svetovne serije.

Roglič pa ni bil edini junak v novomeški zasedbi, ki je dobila ekipni seštevek, v prvi deseterici je na šestem mestu imela še Hrvata Radoslava Rogine, pred Rogličem zadnjim zmagovalcem iz vrst Adrie Mobila, belo majico za najboljšega mladega kolesarja pa je osvojil Domen Novak.

"Po tihem smo upali na etapno zmago. V sprintu je zmaga velikokrat loterija. Prvi cilj nam je bil pripeljati rumeno majico do Novega mesta. Vsak drug rezultat je plus. Zmaga je popoln zaključek letošnje dirke po Sloveniji," je razmišljal Kump, ki je navdušil someščane s sprintersko zmago, svojo enajsto letos.

"Vzdušje v Novem mestu je zmeraj super. Rad imam, da je čim več krogov, ker vsakič, ko greš čez mesto dobiš kurjo polt," pa je še dodala Dolenjska puščica, kot je vzdevek Kumpa, o navijanju Novomeščanov.